Çocukluğunu yaşayamadan günden güne eriyor

Diyarbakırlı 15 yaşındaki Hakan Aktaş, 5 yıl önce yakalandığı hastalık dolaysıyla 36 kilogramdan 20 kilograma düştü.

Haberler 29.07.2017 - 11:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Diyarbakrda yaayan 15 yandaki Hakan Akta, 5 yl önce yakaland ve henüz tehis konulamayan hastal nedeniyle yataa baml hale geldi.

Diyarbakrn merkez Balar ilçesinde yaayan Akta, 5 yl önce yakaland hastalk dolaysyla 36 kilogramdan 20 kilograma dütü.

Hastalndan dolay yürüme kabiliyetini kaybeden Akta, günlerini evlerinin penceresinden hüzünlü bir ekilde dary izleyerek geçiriyor.

Günden güne zayflayan Akta, yeniden eski salkl günlerine kavumann özlemini yayor.

Bilgisayar mühendisi olmak istiyor

Hakan Akta, AA muhabirine yapt açklamada, 5 yldr tehis konulamayan hastalyla mücadele ettiini, her eyden mahrum büyüdüünü söyledi.

Kilo kayb yaad için yataa mahkum olduunu ifade eden Akta, Arkadalarmla en çok da okula gitmeyi özlüyorum. Pencereden arkadalarmn oyun oynamasn izleyince çok üzülüyorum. Arkadalarm beni ziyarete geldiinde, Bir an önce iyile de beraber oynayalm seni bekliyoruz diyorlar. diye konutu.

Teknolojik ürünlere çok merakl olduunu, bilgisayar mühendisi olmak istediini dile getiren Akta, hastalna çare bulunmasn istediini belirtti.

Olum iyilemesi için her gün dua ediyorum

Anne Güllü Akta da 6 çocuunun olduunu, 7 yl önce trafik kazasnda eini kaybettiini, ardndan olunun hastalandn ve gün geçtikçe eridiini anlatt.

Eini kaybetmesinin ardndan çocuunun hastalnn ortaya çkmasnn kendileri için çok zor olduunu vurgulayan Akta, öyle devam etti:

Olum, çocukluunu hiç yaayamad. 5 yldr hayatmz hastanelerde geçti. Beslenme bozukluu ve ishal var. diyorlar, baka bir ey demiyorlar. Bir türlü hastalna çare bulamadk. Yataa baml hale geldi. Dünyadaki tek isteim olumun eski haline dönüp iyilemesi ve arkadalar ile birlikte okula gitmesi, oyun oynamasdr. Olumun iyilemesi için her gün dua ediyorum.

Hastane hastane dolatk

Aktan aabeyi Sinan Akta ise kardeinin 10 yanda geçirdii apandisit ameliyatndan sonra sürekli ishal olduuna ve istifra ettiine iaret ederek bunun sonuncunda gün geçtikçe erimeye baladn belirtti. Aabey Akta, unlar söyledi:

Sürekli doktora bavurduk. Endoskopi yapldnda barsanda iltihaplanma ve ince barsakta da beslenme bozukluu var dediler. Eve getirdik, tam kendine geldi derken tekrar hastal balad. Nereye bavurduysak tehis konulamad. Hastane hastane dolatk. Yemeini yedikten sonra annda istifra oluyor ve ishali hiç durmuyor. Hastalanmadan önce okul hayat çok iyiydi. Kardeimin sokakta ve evde tekrar eskisi gibi oyun oynamasn arzuluyoruz. Hastal devam ederse kardeimizi kaybedebiliriz.

Diyarbakr çocuk Hastalklar Hastanesi Bahekimi Serhat Samanc da Aktan ishal ve istifra ikayetiyle hastanelerine bavurduuna ancak yaplan kontrol ve tetkiklerde hastalnn tansnn yaplamadna dikkati çekerek tan konulmas için Aktan Ankaradaki hastanelere yönlendirildiini kaydetti.

Ana Sayfaya Git