Çok dilli turizm ekibi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, yerli ve yabancı turistlere daha iyi hizmet vermek için oluşturduğu turizm zabıtası ekibi çalışmalarını sürdürüyor. Tarihi Sur ilçesinde bulunan Hz Süleyman Cami ve çevresini ziyaret eden turistlere 6 dil bilen turizm zabıta ekibi eşlik ederek rehberlik görevi görüyor.

Haberler 05.09.2020 - 10:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi tarafndan oluturulan turizm zabtas ekibi, tarihi Sur ilçesinde hizmet vermeye devam ediyor. Türkçe, Almanca, ngilizce, Rusça Kürtçe ve Zazaca olmak üzere 6 dilde haftann 7 günü hizmet veren ekipler, Hz. Süleyman Cami ve çevresini ziyaret edenlere tarihi ve kültürel yapsn anlatyor. Turizm zabta ekibi, pandemi dolaysyla alnan tedbirlere ilikin alanda sürekli denetimler gerçekletirerek ziyaretçilerin maske, mesafe ve temizlik kurallarna uymalar için uyarlarda bulunuyor. Diyarbakr Büyükehir Belediyesi, turizm zabtas ekibini artrarak kentin farkl noktalarnda yerli ve yabanc turistlere hizmet vermek için ise çalmalarn sürdürüyor.

YERL VE YABANCI TURSTLERE TARH VE KÜLTÜREL BLGLER VERLYOR

Büyükehir Belediyesi Zabta Daire Bakanl Zabta Denetim ube Müdürü Abdülaziz Ari, Diyarbakrn tarihi deerlerini korumak ve tantmak amacyla kurulan turizm zabtas ekibinin, gelen yerli ve yabanc turistlerin hem güvenliklerini saladn hem de rehberlik hizmeti verdiini belirtti. Ari, ekibin ayn zamanda Korona virüs tedbirlerini de en üst seviyede tutulmas için sürekli uygulama yaptn anlatt.

Turizm zabta memuru Fatih Mehmet Turaç ise ehrimizin daha iyi tantlmas için 6 dilde hizmet vermekteyiz. Bunlar, Türkçe, Almanca, ngilizce, Rusça Kürtçe ve Zazaca. ehrimize gelen yerli ve yabanc turistlere tarihi ve kültürel bilgileri vermekteyiz. Bunun dnda zabta görevlerimize devam etmekteyiz. Seyyar satclarn ve dilencilerin vatandalarmz rahatsz etmesini engellemekteyiz dedi.

KORONA VRÜS TEDBRLER çN UYGULAMALAR YAPILIYOR

Gelen yabanc turistlere ngilizce rehberlik yapan turizm zabta memuru Abdullah Karaman, Diyarbakrn ilk kurulduu yer olan çkalede görev yaptklarn ve gelen turistlere rehberlik ettiklerini söyledi. Karaman, 6 kiilik bir ekiple 6 dilde hem çkalede hem de tarihi Sur ilçesiyle ilgili gelen yerli ve yabanc turistlere yardmc olduklarn, Diyarbakrn tarihi ve kültürel yaps ile ilgili bilgiler verdiklerini belirterek, Diyarbakrda yaanan huzur ortam ile birlikte vatandalarmz tarihi yerleri görmeye geliyorlar. Biz onlara yardmc olmaya çalyoruz. Gerek Diyarbakr ve dier illerimizden gelen vatandalarmza gerekse yurt dndan gelen turistlere yardmc oluyoruz. Pandemi süreci ile birlikte rehberlik görevinin yan sra vatandalarn saln korumak amacyla alnan korona virüs tedbirlerine uyulmas için çalyoruz. Gelen yabanc turistlerin kendilerine ekiplerimizin elik etmesinden oldukça memnun kaldklarn ve verilen hizmeti çok beeniyorlar diye konutu.

Ana Sayfaya Git