Çok katlı mezarlık mı?

Merkez Bağlar ilçesinde bulunan Yeni Köy Asri Mezarlığı'nda defin yapılacak yer kalmaması nedeniyle asri mezarlığın karşısında 70 dönümlük ek alan tahsis ederek, defnedilmeye hazır hale getirilen mezarlıklar oluşturdu.

Haberler 15.09.2018 - 10:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Belediye Salk leri Daire Bakan Faysal Hatipolu, yl sonuna kadar 2 bin mezarn tamamlanacan ifade ederek, toplamda 10 bin mezarlk yapacaklarn söyledi. Hatipolu, 2 ay sonra Yeni Köy Mezarl define kapatlacak. Mezarla yakn bir yerde yeni yer tahsisi yaptk. Burada hazr mezarlklar ina ediyoruz. Bu mezarl iki katl yapmay düündük. Mezarlk alannn çevre düzenlenmesi kapsamnda yollar, klandrmalar ve çemeler yaplacak diye konutu.

DYARBAKIR-Diyarbakr Büyükehir Beledeyesi, merkez Balar ilçesindeki Yeniköy Asri Mezarlnn karsnda bulunan 70 dönümlük alan mezarlk olarak belirlerken, yeni alanda yaklak 10 bin iki katl mezarlklarnlarn yaplaca bildirildi.

MEZARLIKLAR K KATLI

Büyükehir Belediye Salk leri Daire Bakan Faysal Hatipolu, 32 yldr Diyarbakra hizmet veren Yeniköy Mezarl, 2 ay sonra define kapatlacan ifade ederek, yeni mezarlk alan oluturma çalmalar kapsamnda 70 dönümlük yeni alann Büyükehir Belediye Bakanvekili Cumali Atillann giriimiyle oluturduklarn söyledi. Hatipolu, Bu mezarlmzn dier mezarlklardan fark olacak. Hazr mezarlklar ina ediyoruz. Alan 5 bölüme ayrm bulunmaktayz. Her parselde 2 bin mezar ina edilip, toplamda 10 bin mezar yaplacak. Bu mezarlarn bir dier özellii de iki katl ekilde yapld. htiyaç duyulduunda o bölümleri de kullanma imkanmz olacaktr. Bu alanda çevre düzenlemesi de kapsamnda yollar, klandrmalar ve çemeler yaplacak. Alt yap hizmetini tamamladktan sonra, Ocak ay itibariyle hizmete sunmu olacaz dedi.

DYARBAKIRA 100 YIL YETECEK

Diyarbakrn daha büyük bir mezarlk alanna ihtiyacn olduunu dile getiren Hatipolu, Diyarbakrda ortalama ylda 2 bin 500 dolaynda defin oluyor. Bu da yeni mezarlk 4 ylda tamamlanacak. Bunun tamamlanmasnn ardndan Diyarbakra yüzyl yetecek yeni bir mezarln yapmna balayacaz. Kentte bulanan Ermeni, Mardinkap, ehitlik mezarlklar define kapal. Ancak, aile mezarln olduu yerde defin yaplabiliniyor. Yeni mezarlk alann maliyeti ise 300 bin lira dolaynda oldu diye konutu.

Ana Sayfaya Git