Çöpten sanata uzanan öykü

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde çöpten topladığı ağaç parçalarıyla başladığı hobisini ticarete döken girişimci, zamana yolculuğa çıkarttığı dükkanında ürünlerini turistlerin beğenisine sunuyor.

Haberler 07.08.2021 - 00:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sur ilçesinde Diyarbakra özgü hediyelik eyalarn yan sra çöpten toplad ahap ve tahtalarn üstüne Diyarbakr motiflerini ve deyimlerini ileyen bir dükkan ileten Recep Fidan yapt çalmalarla yerli, yabanc turistin beenisi kazanmaya devam ediyor. 6 aydr bu i yerini devraldn, genelde çöpten toplad ahap, koltuk arkalklarnn üstüne çalma yaptn söyleyen Fidan, Mobilyalarda kullanlmayan ahap ve tahta ürünleri biçim vererek onlarn üstüne yaz yazyoruz, biçim veriyoruz. Topladmz bu ahap ve tahtalarn üstüne de Diyarbakra özgü sözleri yazyoruz ve yaatyoruz dedi.

GÖREN NSANLARIN YÜZÜNDE TEBESSÜM OLUUYOR

Kullanlmayan mobilya arkalklarn kendileri alarak geri dönüüme de katk salayan Fidan, Bu ürünleri küçük parçalar haline getirerek kesip biçerek üstüne Diyarbakra özgü motif ve sözler yazyoruz. Bu da gören insanlarn yüzünde tebessüm oluturuyor. Diyarbakr tarihine yolculuk yapyorlar diye konutu.

Ana Sayfaya Git