Covid-19 ile grip aşısı birlikte yapılabiliyor

DÜ Hastanesi Covid-19 Yoğun Bakım Koordinatörü Prof. Dr. Recep Tekin: "Covid-19 ile grip aşısının aynı anda yapılmasında sakınca yoktur"

Haberler 13.10.2021 - 09:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Covid-19 ile grip asnn ayn anda yaplmasnda saknca olmadn belirten Dicle Üniversitesi (DÜ) Enfeksiyon Hastalklar ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dal Öretim Üyesi ve Covid-19 Youn Bakm Koordinatörü Prof. Dr. Recep Tekin, kronik hastal olan vatandalarn baklk sistemlerinin güçlü olabilmesi açsndan mutlaka grip as olmalar tavsiyesinde bulundu.

DÜ Enfeksiyon Hastalklar ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dal Öretim Üyesi ve Covid-19 Youn Bakm Koordinatörü Prof. Dr. Recep Tekin, korona virüs alar ile grip asnn yaplmasna yönelik önemli açklamalarda bulundu. K öncesinde artan grip salgn ile birlikte vatandalarn merak ettii Covid-19 ile grip asnn hangi aralklarla yaplmas gerektii sorusuna yant veren Tekin, her iki ann ayn anda yaplmasnn hiç bir sakncas bulunmadn dile getirdi.

Risk grubunda olanlar grip as yapsn

Sonbahar mevsiminde risk grubunda bulunanlarn korona virüs as olmalarn tavsiye ettiklerini ifade eden Prof. Dr. Recep Tekin, Sonuç itibariyle sonbahar geldi ve korona virüs pandemisi ülkemizde halen devam etmektedir. Korona virüs ile mücadele kapsamnda a çalmalar iyi giderken sonbahar mevsimiyle birlikte grip enfeksiyonlar görülmeye baland. Bu süreçte Eylül ve Ekim aylarnda özellikle korona virüs ile beraber grip olmas tablo ve klinii kötületirebiliyor. Bu yüzden bu aydan itibaren özellikle risk grubunda bulunanlarn grip as olmalarn tavsiye ediyoruz dedi.

Covid-19 ile grip asnn birlikte yaplmasnda saknca yoktur

Korona virüs ile grip asnn ayn anda yaplmasnn hiç bir sakncas olmadn dile getiren Prof. Dr. Tekin ngilterede Bilson Üniversitesinde yaplan son çalmada özellikle hem Biontech hem de Moderna asnn yapm olduu korona virüs alaryla grip asnn birlikte yaplmas baklk gelitirmesi konusunda herhangi bir saknca oluturmad ve ikisinin de baklk sistemi oluturduuyla ilgili çalma sonuçland. O yüzden korona virüs alaryla grip asnn ayn anda yaplmasnda herhangi bir saknca yoktur. Zaten bakld zaman bu ay grip as için en ideal vakit. Risk grubunda olanlarn diyabet, hipertansiyon, kalp hastal, siroz gibi risk faktöründe olanlar ve ileri yata olan hastalarn kesinlikle grip alarn bu zamanda olmalarn tavsiye ediyoruz. Covid-19 asyla grip asnn birlikte yaplmasnda da herhangi bir saknca yoktur diye konutu.

Ana Sayfaya Git