Çukur terörü engelleyemedi

Bağlar ilçesinde PKK'lı teröristlerin eğitimi akamete uğratma girişimlerine karşı destekleme ve yetiştirme eğitimlerine katılan öğrencilerin gayreti meyvelerini verdi.

Haberler 03.06.2017 - 09:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Diyarbakrda PKKnn saldrlaryla eitimi akamete uratma giriiminde bulunduu Balar ilçesindeki okullarda Temel Eitimden Ortaöretime Geçi Snavnda (TEOG) elde edilen baar gururlandrd.

Krsaldaki saldrlarn ehir merkezlerine ve ilçelere tayan, hendek kazp barikat kuran, yollara, hendeklere ve barikatlara patlayc tuzaklayan PKKllarn, bölgedeki birçok il ve ilçede olduu gibi Balarda da çocuklar eitim hakkndan mahrum brakmaya yönelik saldrlar gerçekletirdi.

Eitimi akamete uratma giriimlerine kar destekleme ve yetitirme eitimlerine katlan örencilerin gayreti meyvelerini verdi. çok sayda saldrya maruz kalan Kouyolu Ortaokulunda okuyan Esra çukur ile saldrlar nedeniyle bir süre eitime ara verilen Kazm Karabekir Ortaokulunun örencisi Nafsiyan Bekirolu, 120 sorunun tamamn doru yantlayarak Türkiye birincileri arasnda yerlerini ald.

Terör saldrlarna ramen baarya ulaan örenciler, gelecee dair hedeflerini belirlemeye balad.

Pilot olmak istiyorum

Kouyolu Ortaokulu 8inci snf örencisi Esra çukur, baarsn düzenli ders çalmaya borçlu olduunu söyledi.

çukur, babasnn aç, annesinin ev hanm olduunu ve 3 kardeinin bulunduunu belirterek, kendisine bata ailesi olmak üzere öretmenlerinin de büyük destek verdiini anlatt.

Okulda öretmenlerimden aldm eitimi evde düzenli bir ekilde tekrar ediyor, derslerime düzenli çalyordum. Dershaneye gitmediim zaman evde ders yapyordum. diyen çukur, bu ekilde çalarak TEOG 1de de birinci olduunu kaydetti.

çalan herkesin bu mutluluu yaamasn istediini ifade eden çukur, Bu gururu aileme yaattm için çok sevinçliyim. Galatasaray Lisesine gitmek ve ileride pilot olmak istiyorum. diye konutu.

Baba Hanefi çukur da kznn baarsndan duyduu memnuniyeti dile getirdi.

Kouyolu Ortaokulu Müdürü Ramazan Özdemir de terör saldrlarnn kendilerini yldrmadn, aksine azimlerini daha da artrdn bildirdi.

Okul idaresi ve öretmenler olarak baary yakalayabileceklerine inandklarn vurgulayan Özdemir, TEOG 2de 3 örencimiz Türkiye birincileri arasna girmeyi baard. Bu baary, bu gururu bize yaattklar için örencilerimize ve velilerimize çok teekkür ediyoruz. eklinde konutu.

Özdemir, en az 10 örencinin de 115 net yaptn ifade ederek, bu baarda Milli Eitim Bakanlnca salanan destekleme ve yetitirme kurslarnn büyük etkisi olduunu anlatt.

Zor artlarda nasl okunabiliyorsa öyle okudum

Balar ilçesinde geçen yl PKKllarn saldrlar nedeniyle bir süre okuluna devam edemeyen Nafsiyan Bekirolu, birinci olacana inancnn tam olduunu söyledi.

Baarsnda ailesi ve öretmenlerinin paynn büyük olduuna dikkati çeken Bekirolu, öyle konutu:

Hocalarma minnettarm. Bu zor artlarda nasl okunabiliyorsa öyle okudum. Ailem ve öretmenlerim her zaman yanmda yer ald. Özelikle öretmenlerim bu baarda barolde. çok zor günler gördük. Öretmenlerim bana, Senin baarna gölge düürmesin, çal, daha iyi yerlere gel. dedi. çok ükür, kötü ortam geride braktk. Kötü günleri geride brakmann mutluluunu yaamak güzel. Yaadmz skntlar azmimi artrd, daha çok çalmam salad.

Diyarbakrn okuyan insanlara ihtiyaç duyduunu belirten Bekirolu, örencilere çok çalmalarn tavsiye etti.

Bekirolu, Doktor olmak istiyorum. Ülkemin ve Diyarbakrn gelimesi için her eyi yapmay hazrm. ifadelerini kulland.

Anne Azize Bekirolu da olunun baarsndan sevinç duyduklarn söyledi.

Olunun vatana, millete hayrl bir evlat olmasn istediklerini dile getiren Bekirolu, Bütün çocuklar, ileride böylesi baar salar inallah. Bütün skntlara ramen baar elde etmek için çok çabalamalar gerekiyor. çabalarlarsa demek ki bir yerlere geliyorlar. deerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git