Cumhurbaşkanı Erdoğan Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nda konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kefenimizi giyerek çıktığımız bu kutlu yolculukta tehditlere, şantajlara asla boyun eğmedik. Milletimizle birlikte, sizlerle birlikte demokrasimize yönelik teşebbüslerin hepsini tek tek bozguna uğrattık. 15 Temmuz'da daveti yaptık mı? Yaptık. 15 dakika daha kalmış olsaydık bu kardeşiniz belki bugün burada yoktu" dedi.

Haberler 28.05.2022 - 00:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, 27 Mays Darbesinin 62. Yldönümü nedeniyle düzenlenen Yassada Mahkemesi Yarglanyor temal anma programna katld. Demokrasi ve Özgürlükler Adasnda bulunan Adnan Menderes Kongre Merkezinde düzenlenen programda konuan Erdoan, Kefenimizi giyerek çktmz bu kutlu yolculukta tehditlere, antajlara asla boyun emedik. Milletimizle birlikte, sizlerle birlikte demokrasimize yönelik teebbüslerin hepsini tek tek bozguna urattk. 15 Temmuzda daveti yaptk m? Yaptk. 15 dakika daha kalm olsaydk bu kardeiniz belki bugün burada yoktu. Fakat oradan sadece telefonla yaptmz anonsla elhamdülillah on binler Atatürk Havalimanna geldi. Bay Kemal ise FETÖ terör örgütünün oradaki düzenlemesiyle tanklarn arasndan kaçarak Bakrköy Belediyesine gitti. Biz milletimiz ile birlikte tarihin en büyük demokrasi zaferlerinden birisine imza attk. CHPnin bandaki zat milletin anl direniini az önce de ifade ettiim gibi televizyon karsnda keyif kahvesi içerek izlerken biz milli iradeyi milletin emanetini ülkemizin istiklal ve istikbalini korumak için Erol Olçok gibi yol arkadalarmz, Abdullah Tayyip gibi daha 16 yandaki körpe delikanllarmz ehit verdik dedi.

15 TEMMUZ GECESNN BENZER FADELER

Erdoan, Darbe gecesinden önce ne diyordu? Tankn üzerine ilk ben çkardm. Fakat tanklar görünce kuyruunu kstrp kaçan CHPnin bandaki zata ramen bu ülkeyi FETÖcü alçaklara teslim etmedik. Bu adam u anda da ayn m? Ayn. te açklamalar yapyor. Ve açklamalar aynen 15 Temmuz gecesinin benzeri ifadeler. Deien hiçbir ey yok. Gerçeklerin her yan geç ortaya çkma gibi bir huyu vardr. 15 Temmuz gecesi millet can derdindeyken Bay Kemalin tatl cann kurtarmak adna kimlerle ne tür pazarlklar yapt da hiç aldanmayn, ortaya çkacaktr. Onu da göreceiz. Elbet gün gelecek, gündemde seçim yokken temmuzda babakan olacam diye ortalkta salnanlarn foyalar da ortaya dökülecek. Elbet gün gelecek FETÖcü hainlerin söylemleriyle 15 Temmuz destann lekelemeye çalanlarn yularn kimlerin tuttuu da ortaya konacaktr. Bu millet 15 Temmuzda ardna bakmadan kaçan mürailerin FETÖcularla anlap iktidar hayali kuran muhtelislerin hesabn sandkta muhakkak soracaktr. O kaçnlmaz son gelene kadar biz milletimizle birlikte yürümeye devam edeceiz. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git