Cumhuriyet coşkusu!

Karaloğlu, "Yegane kalemiz bu ruhtur, bu şuurdur. Bu ruhun yenemeyeceği bir düşman, bu şuurun aşamayacağı bir engel yoktur. Cumhuriyeti yaşatmak ve yükseltmek, muasır medeniyetlerin hepsini aşmak hepimiz için milli bir ödevdir."

Haberler 30.10.2020 - 09:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

29 Ekim Cumhuriyet Bayramnn 97nci yl dönümü Diyarbakrda düzenlenen törenlerle cokuyla kutland. l Valisi Münir Karalolu, cumhuriyetin milli vizyon olduunu belirterek, 15 Temmuzda, dlibde, Cerablusta, Akdenizde, Libyada verilen mücadelenin, Kurtulu Savanda verilen mücadelenin kardei olduunu söyledi.

Türkiye Cumhuriyetinin kuruluunun 97nci yl dönümü Diyarbakr Valiliince düzenlenen çeitli etkinliklerle cokuyla kutland. Valilik makamnda yaplan törenin ardndan kutlamalar, Ant Parktaki Atatürk Antnn önündü sürdü. Vali Münir Karalolu, 7nci Kolordu Komutan Tümgeneral Ylmaz Yldrm, Cumhuriyet Basavcs Ahmet Yavuz, l Emniyet Müdürü ükrü Yaman, Jandarma Bölge Komutan Tugeneral Mustafa Baolu, Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolu, kamu kurum ve kuruluu temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri, askeri yetkililer ve vatandalarn katld tören, sayg duruunda bulunmasnn ardndan stiklal Marnn okunmasyla devam etti.

CUMHURYET MLL VZYONUMUZDUR

Koronavirüs önlemleri altnda yaplan törende konuan Vali Münir Karalolu, sözlerine Diyarbakrllarn Cumhuriyet Bayramn kutlayarak balad. Türkiye Cumhuriyetinin kolay kurulmadn anlatan Vali Karalolu, 15 Temmuzda, dlibde, Cerablusta, Akdenizde, Libyada, dünyann dört bucanda verilen mücadelenin, Kurtulu Savandaki mücadelenin kardei olduunu ifade etti. Türkiye Cumhuriyetinin milli vizyon olduuna vurgu yapan Vali Karalolu, Türkiye Cumhuriyeti 20nci yüzylda milletimizin kurduu son devlettir. Bu devlet kolay kurulmad. Bu devleti, alnna kna yakarak çocuunu cepheye gönderen analarmz kurdu. Okuluna, snfna, gençliine yüz çevirip, vatan için düman üzerine atlan gençlerimiz kurdu. Ben aç kalaym yeter ki kahramanlarmz doysun diye budayn, ekmeini, yan askere gönderen çiftçilerimiz kurdu. Srtnda arlnca mermi tayan kadnlarmz kurdu. Bu devleti can, canan, bütün varm alsn da Hüda, Etmesin tek vatanmdan beni dünyada cüda diyen dedelerimiz, ninelerimiz, kahramanlarmz kurdu.

CUMHURYETN MLL RUHU- MLL UURU

Fikri, düüncesi, etnik kimlii, mezhebi hiçbir ayrm gözetmeden vatan için bir olanlar, birlik olanlar kurdu cumhuriyetimizi. mkanszlklar içinde bize yaamaktan onur duyduumuz bir devlet, bir cumhuriyet braktlar. Bugün alnmz açk, bamz dik, hak davamz savunuyorsak, bugün mazlum milletlerin sesi olan bir devletimiz varsa, cumhuriyetimizi kuran milli ruh, milli uur, milli duru sayesindedir. Yegane kalemiz bu ruhtur. Bu ruhun ve uurun yenemeyecei düman ve aamayaca engel yoktur. Cumhuriyet milli vizyonumuzdur. 15 Temmuzda, dlibde, Cerablusta, Akdenizde, Libyada, dünyann dört bucanda verdiimiz mücadele, Kurtulu Savanda verdiimiz mücadelenin kardeidir. Var olma irademizin teyididir. O gün ne kadar kararlysak bugün o kadar kararlyz. O gün imkansz yoktu, bugün de yok dedi.

Ana Sayfaya Git