Çüngüş bu mevsimde bir başka güzel

Diyarbakır'ın Çüngüş ilçesinde her mevsim renk cümbüşü yaşanıyor

Haberler 04.12.2020 - 10:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn çüngü ilçesi, corafi konumuyla her mevsim muhteem manzaralara sahne oluyor.

Karakaya Baraj Gölüne kys olan ve mikroklima iklim yapsna sahip köylerinde yetien meyve aaçlaryla, ilkbaharda açan çiçekleri, sonbaharda ise solan yapraklaryla ilçede renk cümbüü yaanyor.

ç bölgelerde, yüksek dalarda yer alan toprak damlaryla sralanan asrlk ta evler, kanyonlar, yaylalar bu mevsimde de kartpostallk güzellie büründü.

Tarihi mekanlara ev sahiplii yapan çüngü, sar, kahverengi, turuncu ve yeilin farkl tonlarnn katt görsellikle fotoraf tutkunlar ve doa gezginlerini kendine hayran brakyor.

- Buras adeta sakl bir cennet

Kaymakam Tuncay Kaldrm, ilçede yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarnn sfrlandn söyledi.

çüngüün, doasever ve fotoraf tutkunlarna büyük imkan sunduunu belirten Kaldrm, Kendini korumu bakir yerlerimiz var. Tantlmay bekleyen deerlerimiz var. Mesela Geçit Mahallemiz, hem iklim hem de corafya olarak çok farkl. dedi.

lçe olarak Frat vadisinde bulunduklarn, ilçede doa yürüyüleri, bisiklet turlar, paraüt, kanyon gezisi gibi birçok etkinlik yaplabildiini dile getiren Kaldrm, çüngü, güzel köyleri, doal deerleriyle gezginleri bekliyor. Buras adeta sakl bir cennet, misafirlerimizi bekliyoruz. diye konutu.

- Köyümüz her mevsim yeil

Geçit Mahallesi Muhtar Cuma Torul da salgn döneminde evde kalmaktan sklanlar köylerine beklediklerini belirterek, Da yürüyüü yapmak isteyenler gelebilir, balk yemek isterseniz tesisimiz var. Fotoraf çekilecek çok güzel yerler mevcut. Tarihi maaralarmz var. Köyümüz her zaman yeil. dedi.

Ana Sayfaya Git