Çüngüş kesintisiz suya kavuşacak!

Çüngüş ilçesinin kesintisiz suya kavuşması için proje hazırlanıyor

Haberler 11.03.2022 - 00:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon daresi (DSK) Genel Müdürlüü, çüngü ilçesine 24 saat kesintisiz içme suyu salamak amacyla proje hazrlyor.

DSK Genel Müdürü Frat Tuti, çüngü ilçesinde bata içme suyu olmak üzere yaanan sorunlar deerlendirmek için Belediye Bakan Ali Suat Akmeeyi ziyaret etti.

çüngü ve krsal mahallelerinin genel durumlarnn deerlendirildii görümede Tuti, yaz aylarnda genel anlamda su tüketiminin fazla olmas nedeniyle skntlar yaandn belirtti.

lçeye kesintisiz içme suyu salamak için ekiplerinin sahada çalma yürüttüünü aktaran Tuti, unlar kaydetti:

PROJE DEVREYE SOKULUYOR

çme suyunun doru ekilde dalmn salamann en önemli figürü su yönetimidir. DSK, 2022 itibariyle bu konuda çok ciddi admlar atacak. Su yönetimini sistematik hale getirdiimizde birçok yerde su sorunu kendiliinden çözülecek. Su yönetimiyle birlikte örnein bir mahalleye ne kadar içme suyu verildiimizin verileri de elimizde olacak.

Akta Mahallesindeki kaynaktan saniyede 50-60 litre suyun tarm amacyla kullanldn kaydeden Tuti, yapacaklar çalmayla ilçe merkezine bu kaynaktan saniyede 10 litre içme suyu vermeyi planladklarn kaydetti.

çataldut Mahallesinde de yer alan 50 metreküplük içme suyu deposunun ebeke balantsn yapacaklarn dile getiren Tuti, 50 haneye sahip Üçpnar Mahallesinin ise eskiyen içme suyu hattn da yenileyeceklerini bildirdi.

Tuti, Malkaya Mahallesindeki kaynak su ile ilgili rehabilitasyon çalmalarna balayacaklarn ve içme suyunun ardndan dier altyap sorunlarn çözmek için çaba harcayacaklarn aktard.

Ana Sayfaya Git