Çüngüş, Pötürge arası yol çalışmasında sona gelindi

Diyarbakır'ın Çüngüş ilçesinin çehresini değiştirecek, ekonomik ve sosyal yönden gelişimini sağlayacak olan sahil yolu projesi çerçevesinde Çüngüş ilçesi ile Malatya’nın Pötürge ilçesini birbirine bağlayacak yol çalışmalarında sona yaklaşıldı.

Haberler 17.11.2017 - 10:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn çüngü ilçesinin çehresini deitirecek, ekonomik ve sosyal yönden geliimini salayacak olan sahil yolu projesi çerçevesinde çüngü ilçesi ile Malatyann Pötürge ilçesini birbirine balayacak yol çalmalarnda sona yaklald.

Konuyla ilgili açklama yapan çüngü Belediye Bakan Zübeyir Arslanca, uzun bir süreden beri ilçenin gündeminde olan ve ilçeyi kör noktadan kurtaracak çüngü-Pötürge ilçesini birbirine balayacak yolda i makinelerinin çalmaya baladn belirterek, 25 yl önce ilçeyi Malatyaya balayan köprünün sular altnda kalmasndan sonra çkmaz sokak konumuna gelen ilçenin yaplacak yolla kör nokta olmaktan kurtaracaklarn söyledi. Bakan Arslanca, O köprü suyun altnda kalnca ilçe ekonomik yönden fes oldu.

YOL çALIYMASI SONA GELD

çüngü çkmaz bir sokak konumuna dütü. çüngüü bu durumdan kurtarmak için alternatifler aradk. Malatyann Pütürge Belediyesi ile istiare yaptk. 70 kilometrelik yol için Pütürge Belediye Bakanmz o taraftan balad. Biz de bu taraftan baladk. lçeyi Pütürge yoluna balyoruz. Diyarbakr Dernekler Federasyonu Bakan brahim Yalçntepe ile çermik Belediye Bakan ehmus Karamehmetolu yolda çaltrlmak üzere i makinesi yardmnda bulundu. Yol çalmasnda i makinesi göndererek kendilerine yardmc olan çermik Belediye Bakan ehmus Karamehmetolu ve Diyarbakr Dernekler Federasyonu Bakan brahim Yalçntepeye teekkür ederim dedi.

Bakan Arslanca, çüngü-Pötürge yolunda 10 kilometrelik çalmann stabilize ve altyapsnn tamamlandn, 3 kilometre daha Pötürgeye doru yol yapacaklarn belirterek, ileride bu yolun asfaltlanmasyla 250 kilometrelik Malatya yolunun 150 kilometreye ineceini ve o yol üzerinde olan 80 haneli Köprükaya köyü ile dier köylerin çüngüe gelmelerinin kolaylaacan dile getirdi.

Ana Sayfaya Git