DİSKİ 46 kırsal mahallede sondajla su arıyor

DİSKİ Genel Müdürlüğü, kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşların içme suyu sorunlarını çözmek için 46 kırsal mahallede sondaj kuyusu açma çalışmalarına başladı. Sözleşme bedeli 2 milyon 132 bin 140 TL olan proje kapsamında 10 bin 770 metre sondaj çalışması yapılacak.

Haberler 20.03.2018 - 09:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Büyükehir Belediyesi DSK Genel Müdürlüü, su sorunu yaayan krsal mahallelerde sondaj kuyular açarak vatandalarn su sorununa çözüm aryor. DSK Genel Müdürlüü, bu kapsamda Diyarbakr Kent Geneli çme Ve Kullanma Suyu Sondaj Açlmas naat Yapm i ve Diyarbakr l, lçe ve Mahallelerinde çme Ve Kullanma Suyu Sondaj Açlmas naat Yapm i isimli iki ayr proje ile hem kent merkezinde hem de krsal ilçe ve mahallelerinde sondajla su arama çalmalar yürütüyor.

46 krsal mahallede sondaj açlacak

ki ayr projede yürütülen çalmalarda proje bedelinin Diyarbakr Kent Geneli çme Ve Kullanma Suyu Sondaj Açlmas naat Yapm i sözleme bedeli 935 bin 140 TL, Diyarbakr l, lçe ve Mahallelerinde çme Ve Kullanma Suyu Sondaj Açlmas naat Yapm i sözleme bedeli ise 1 milyon 197 bin TL oldu. Her iki projenin sözleme bedelleri ise toplam 2 milyon 132 bin 140 TL olarak gerçekleti. 46 krsal mahallede sondajla yürütülecek çalmalarda u ana kadar 16 yerleim yerinde sondajla su arama çalmas yapld. ubat ay balarnda balayan ve Austos aynda tamamlanmas hedeflenen proje kapsamnda toplamda 10 bin 770 metre sondaj açlacak.

Surun çarkl Mahallesinde su bulundu

çalmalar Sura bal çarkl, Balar ilçesinin Batçanakç ile Yalankoz Mahallesinin Birikiz mezras ve çnar ilçesinin Bepnar Mahallesinde yürütülüyor. Sur ilçesine bal çarkl Mahallesinde yaplan 450 metre sondaj çalmas sonucunda su bulundu. Bulunan sudan alnan örnekler DSK Genel Müdürlüü Su Kontrol Laboratuarnda 42 parametrede incelenecek. nceleme sonucunda suyun içilmeye uygun olup olmadna karar verilecek. Uygun bulunmas halinde içme suyu deposu, terfi hatt ve ebeke çalmalarnn yer alaca proje hazrlanarak, içme suyu tesisi vatandalarn hizmetine sunulacak.

Ana Sayfaya Git