Dağda uçkun otu toplarken kayalıklardan düşen bir kişi öldü, bir kişi yaralandı

VAN’ın Erek Dağı’nda uçkun otu toplarken kayalıklardan düşerek ölen 1 kişi ile kurtarmaya giderken aynı bölgede yaralı olarak mahsur kalan 1 kişi, Mehmetçik ve AFAD ekiplerinin operasyonuyla kurtarıldı.

Haberler 29.05.2018 - 09:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Olay bugün akam saatlerinde Merkez pekyolu ilçesi snrlar içerisinde olan 3 bin 200 rakml Erek Danda meydana geldi. Havalarn snmaya balamasyla birlikte Samet Tekin ile arkada Adil Okyay, aile bütçesine katkda bulunabilmek amacyla kent merkezine 10 kilometre uzaklkta bulunan Erek Dana uçkun otu toplamaya gitti. Samet Tekin uçkun otu toplarken aniden dengesini kaybederek yaklak 10 metre yükseklikteki kayalklardan yuvarland. Ar yaralanan arkadan kurtarmaya çalan Adil Okyay da dengesini kaybedip kayalklarn ortasnda mahsur kald. Tekin, olay yerinde hayatn kaybederden, hafif yaral olan Okyay, telefonla yetkilileri arayarak yardm istedi.

4 SAAT SÜREN KURTARMA OPERASYONU

Olay yerine AFAD ekipleri sevk edilirken, Mehmetçik de helikopterle bölgeye giderek olay yerinde hayatn kaybeden Tekinin cenazesini ve yaral Okyay halat ve ip kullanarak kurtard. 4 saat süren kurtarma operasyonunun ardndan Tekinin cenazesi otopsi yaplmak üzere Van Bölge Eitim Aratrma Hastanesi morguna, yaral Okyay da ayn hastanenin acil servisine kaldrarak tedavi altna alnd. Olayla ilgili soruturma balatld.

Ana Sayfaya Git