Dağkapı için alternatif yol!

Diyarbakır'da eski orduevinin yıkımı nDiyarbakır Valiliği, Yenişehir ilçesinde bulunan eski orduevinin yıkım çalışmaları nedeniyle trafiğe kapanacak yollar ile alternatif güzergahları açıkladı.edeniyle alternatif yol ve güzergahlar belirlendi

Haberler 07.10.2020 - 00:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Eski orduevi binasnn ykm çalmalar nedeniyle bugünden itibaren trafikte birtakm aksamalarn meydana gelebilecei belirtildi. Trafikte aksamalarn yaanmamas için özellikle toplu tama araçlarnn güzergahlarna yönelik birtakm tedbirler alnd.

Konuya ilikin Diyarbakr Valiliinden yaplan açklamada, ykm çalmalar kapsamnda kapatlan yollar ve deitirilen güzergahlar öyle:

Elz Bulvarnn Lise Caddesi ile Aliemiri Caddesi aras Dakap Meydan istikametine doru gidi istikameti tek tarafl olarak trafie kapatlacak olup Dakap Meydanndan Elz Bulvar istikameti çift yönlü olarak kullanlacaktr. Ali Emiri Caddesinin Aliemiri 1. Sokak ile Elz Bulvar aras çift yönlü olarak trafie kapatlacaktr.

GENEL TRAFK AKII

Genel trafik ak için yaplan yeni düzenlemenin yer ald açklamada, Elz Bulvar istikametinden gelip hastaneler ve üniversite istikametine gitmek isteyen araçlar, adliye kavandan Prof. Dr. Selahattin Yazcolu Caddesine yönlendirilecek. Elz Bulvar istikametinden gelip Dakap istikametine gitmek isteyen araçlar, Büyükehir Kavandan Lise Caddesine yönlendirilecek. Vilayet istikametinden gelen araçlar ise; Dakap, hastaneler ve üniversite istikametine gitmek için Sur içindeki nönü Caddesini kullanabileceklerdir. denildi.

Toplu tama araçlar için belirlenen güzergahlara yer verilen açklamada, Elz Caddesi istikametinden gelen ve hastane-üniversite istikametine giden belediye otobüsleri ve minibüsler; Adliye Kavandan Prof. Dr. Selahattin Yazcolu Caddesi istikametine dönerek hastane bölgesine, Fiskaya ve üniversiteye ulaacaklardr. Dönüte normal güzergahn takip edecektir. Aliemiri Caddesini kullanan minibüsler de çiftkapdan Suriçine girerek nönü Caddesini kullanacaklardr. ifadeleri yer ald.

Ykmna balanan eski orduevinden boalacak alann park ve oturma alanlar olarak hizmet vermesi planlanyor.

Ana Sayfaya Git