Daha iyi bir Diyarbakır

Vali Münir Karaloğlu, Diyarbakır'da yoğun geçen programlarının ardından geçtiğimiz haftalarda olduğu gibi çalışmalarını bu hafta sonunda da sürdürdü.

Haberler 01.09.2020 - 00:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Daha iyi bir Diyarbakr için hafta sonu çalmalarna hz kesmeden devam eden Vali Karalolunun Ant Parkta düzenlenen 30 Austos Zafer Bayram etkinliklerinin ardndan çkale Valilik binasnda Büyükehir Belediyesine bal Park ve Bahçeler ile Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Bakanlklar yetkilileriyle deerlendirme toplantlarn yapt belirtildi.

BLM MERKEZ PROJES

Vali Karalolu, ilk olarak Park ve Bahçeler Daire Bakanl yetkilileri ile Büyükehir Belediyesi Genel Sekreter Yardmclar Ayhan Kardan ve Vedat Güngör, Karacada Kalknma Ajans Genel Sekreteri Dr. Hasan Maral ve Park ve Bahçeler Daire Bakan Ahmet Özkaraaslann yer ald bir toplant gerçekletirdi.

Toplantda Vali Karalolu, özellikle Diclekentte yaplmas planlanan El Cezeri Bilim Merkezinin önemini vurgulad. Öte yandan, Havaalan Yolundaki Yoncal Kavaka yönelik peyzaj projesi ve çevre düzenlemeleriyle ilgili projeler de ele alnd.

SPORA DESTEK, GENçLERE FESTVAL

Park ve Bahçeler Daire Balkanl toplantsnn ardndan DSK yetkililerince bir sunum gerçekletirildi. Karalolu, DSK sunumu sonrasnda Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Bakanl yetkilileriyle de bir toplant yapt.

Gençlere yönelik faaliyetlere önem veren Vali Karalolu, sporun ve sporcunun desteklenmesi gerektiinin altn çizdi.

Devam eden çalmalar kadar hayata geçirilmesi planlanan projelerin de masaya yatrld toplantda Karalolu, lise örencisi ve mezunlarn kapsayacak Lise Akademi Projesi ve e-spor gibi inovatif spora yönelik destekleme projelerine yönelik hazrlklar hakknda yetkililerden bilgi ald.

Bununla birlikte Vali Karalolu, sporu gençler arasnda bir yaam tarz haline getirecek ve Balar ilçesinden balayarak tüm ilçeleri kapsayacak ekilde spor okullar ile her brantan amatör spor kulüplerine ayni, nakdi ve ayn zamanda ulam imkn salayacak destekleme projeleriyle ilgili de yetkililerle istiarelerde bulundu.

Ayrca, gençlerin geleceimiz olduunu her ortamda vurgulayan Karalolu, özellikle yaanan pandemi sürecinde çocuklar ve gençler için özel projeler hazrlanmasn isteyerek her sene gençlik ve spor festivalleri düzenlenmesi talimatn verdi.

Toplantda Vali Karalolunun yan sra Büyükehir Belediyesi Genel Sekreter Yardmclar Ayhan Kardan ve Vedat Güngör ile Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Bakan Mehmet Kesen ve ube Müdürlerinin yer ald belirtildi.

Ana Sayfaya Git