Dalgıç polisler Zap Suyu'nda kaybolan kadını arıyor

HAKKARİ'de Zap Suyu'na uçan araçtan fırlayıp akıntıda kaybolan 60 yaşındaki Miran Berk'in bulunması için AFAD ekipleri ve bölgede oturanların 3 günden bu yana sürdürdüğü arama alışmalarından bir sonuç alınamayınca sevk edilen dalgıç polisler kaybolan kadını bulmak için Zap Suyu'na dalış yaptı.

Haberler 19.05.2017 - 08:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rnakn Uludere lçesine bal Ortaköyden hareket eden Hakk Berk yönetimindeki 27 UB 395 plakal hafif ticari aracn kontrolünü Hakkari- Van karayolunun 12nci kilometresindeki 1nci Tünel Mevkiinde 3 gün önce saat 21.00 sralarnda yitirirken araç, Zap Suyuna uçtu. Kazada sürücü Hakk Berk ile araçta bulunan Salih Berk ve Halime çetin sevk edilen 112 Acil Salk Hizmetleri, AFAD ekipleri ve çevredekilerin yardmyla yaral kurtarlrken, Miran Berk ise, akntya kaplarak kayboldu. AFAD ekipleri ve yüzlerce kiinin 3 günden bu yana sürdürdüü katld arama çalmalarndan sonuç alnamaynca Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprakn istei üzerine bölgeye dalgçlar sevk edildi. Vandan bu sabah 5 kiilik polis dalgç ekibi bölgeye gelerek arama çalmalarna balad.

Dalgçlar, aracn uçtuu 30 metre yükseklikteki Zap Suyu kenarna çevredekilerin tuttuu halat yardmyla indi. Daha sonra Zapa giren dalgç polisler kayp kadn bulmak için arama çalmalarna balad. Dalgçlar tarafndan yaplan aramalarda da u ana kadar Miran Berke ulalamad. Aramalarn akam saatlerine kadar devam edilecei belirtildi.

Arama çalmalarnn yapld bölgede polis geni güvenlik önlemleri alrken, zap uçan ve hurdaya dönüen hafif ticari araç ise olay yerine gelen vinç yardmyla çkartld. Berkin yaknlar, 3 gündür kayp olan kadn akrabakmz aryoruz. Bütün ekipler ve herkes seferber oldu. Ancak u ana kadar bulamadk. Bugün de Vandan dalgçlar geldi. Arama çalmalar sürüyor dedi.

Ana Sayfaya Git