Dava uzadığını düşünüyorum!

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde PKK mensuplarınca bomba yüklü araçla düzenlenen, bir polis memurunun şehit olduğu, 5 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili açılan davada ikisi tutuklu 4 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Haberler 27.09.2018 - 09:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Saldrda eini kaybeden polis memuru C.B Ayn kiilerin verdii ifadeler sürekli deiiyor. Bandan beri söylüyorum, bir senaryo çalmlar

DYARBAKIR - Diyarbakrn çnar ilçesinde PKKl teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen, bir polis memurunun ehit olduu, 5 kiinin yaamn yitirdii saldryla ilgili davada, ikisi tutuklu 4 sann yarglanmasna devam edildi.

8. Ar Ceza Mahkemesindeki durumada tutuklu sanklar Mustafa A, Nurettin C, tutuksuz yarglanan zzet Ö. ile avukatlar ve terör saldrsnda eini kaybeden polis memuru C.B. hazr bulundu.

Cumhuriyet savcs, delil durumu, kuvvetli suç üphesinin varl, suçun vasf ve mahiyetini gerekçe göstererek, iki sann tutukluluk halinin devam yönünde görü bildirdi.

Tutuklu sanklar, haklarndaki suçlamalar reddederek tahliye talebinde bulundu.

Terör saldrsnda eini kaybeden polis memuru C.B, 7 celsede sanklarn verdii ifadelerin hepsini gözden geçirdiini belirterek, Ayn kiilerin verdii ifadeler sürekli deiiyor. Bandan beri söylüyorum, bir senaryo çalmlar ama bunu bozuyorlar. Devlete ve Türk milletinin adaletine kar Türkçe bildikleri halde Türkçe ifade vermiyorlar. Artk uzadn düünüyorum. Hala da devletimiz bunlar besliyor. ifadelerini kulland.

Mahkeme, sanklarn tahliye taleplerinin reddine karar vererek durumay erteledi.

- Mahkemede saldrnn madurlar dinlenecek

Mahkeme ayrca söz konusu saldrda madur olanlarn müteki sfatyla ifadelerinin alnmasn kararlatrd.

ddianamede, sanklar Harun D. ve zzet Ö. hakknda devletin birlii ve ülke bütünlüünü bozmak, kamu görevlisini öldürmek, kamu görevlisini öldürmeye teebbüs, tasarlayarak öldürmek, tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurmak ve mala zarar vermek suçlarndan 7er kez arlatrlm müebbet ile 7 bin 380er yl, bomba yüklü arac satn alarak terör örgütü PKKya verdikleri öne sürülen Nurettin C. ve Mustafa A. hakknda da ayn suçlara yardm eden sfatyla katldklar iddiasyla 4 bin 140ar yla kadar hapis cezas isteniyor.

çnar lçe Emniyet Amirlii ile lojmanna 13 Ocak 2016da PKKl teröristlerce bomba yüklü araçla saldr düzenlenmi, patlamada bir polis memuru ehit olmu, 5 kii hayatn kaybetmi, 48 kii yaralanmt.

Ana Sayfaya Git