DBP'li kızını bıçaklayan babanın cezası ertelendi

Diyarbakır'ın Hani İlçesi'nde eski Belediye Eş Başkanı ve Belediye Meclisi üyesi DBP'li Nevin Oktay'ı bıçakla yaralayan babası 68 yaşındaki Mehmet Oktay'a, iyi hal indirimi uygulanarak 1 yıl 9 ay 25 gün hapis cezası verildi.

Haberler 06.07.2017 - 10:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mahkeme, sann iledii suç nedeniyle giderilmesi gereken somut bir zararn olumadn gerekçesiyle, bu cezay erteledi.

ddianamede babasna Daa çkar seni öldürtürüm dedii belirtilen ve halen baka bir suçtan tutuklu bulunan Nevin Oktay ise, 5 yl hapis cezas istenen bu tehdit suçlamasndan beraat etti.

Diyarbakrn Hani lçesinde 14 Nisan 2014 tarihinde meydana gelen olayda, o dönem lçe Belediye E Bakan ve Meclis Üyesi olan Nevin Oktay, babas Mehmet Oktay tarafndan bçakla ar yaraland. Vücuduna 6 bçak darbesi isabet eden Oktay, Dicle Üniversitesi Tp Fakültesi Hastanesinde tedavi altna alnrken, olayla ilgili soruturma balatld. Soruturma kapsamnda tutuklanan baba Mehmet Oktay daha sonra adli kontrol karar ile serbest braklrken, hazrlanan iddianamede yaralanan Nevin Oktay ve babas Mehmet Oktay üpheli-müteki, kardei Veysi Oktay ise üpheli sfatyla yer ald.

ddianameyi hazrlayan savc, Nevin Oktayn babasn tehdit ettiini iddia ederek Suç örgütlerinin isimlerini kullanarak tehdit etmek suçundan 5 yl hapisle cezalandrlmasn istedi. ddianamede baba Mehmet Oktayn ise Ölüme sebebiyet verecek ekilde kasten yaralama ve Kemiklerin krlmasna sebebiyet verecek ekilde kasten yaralama suçlarndan 2 yldan 6.5 yla kadar hapisle cezalandrlmas istendi.

Cumhuriyet Savcs bçaklama olayndan sonra babasn arayarak tehdit ettii iddia edilen Veysi Oktayn ise Sesli, yazl, görüntülü ileti ile hakaret ve tehdit suçlarndan 4 yla kadar hapisle cezalandrlmasn istedi.

SAVCI: EVE GELMEMES YÜZÜNDEN BIçAKLANDI

Olay günü Nevin Oktayn siyasetle uramas ve eve gelmemesi yüzünden babas ile tarttn ifade eden savc, tartma srasnda Oktayn Benim üzerime fazla gelme. Daa çkarm seni öldürtürüm diyerek babasn tehdit ettii öne sürüldü. Tartmann büyümesi üzerine Mehmet Oktayn kzn basit tbbi müdahale ile giderilemeyecek ekilde ve hayat fonksiyonlarn orta derecede etkileyecek nitelikte bçakla yaraladn belirten savc, olay duyan dier üpheli Veysi Oktayn da babasn arayarak tehdit ve hakaret ettiini kaydetti.

KAYETN GER çEKT

ddianamenin kabulünün ardndan Nevin Oktay, babas Mehmet Oktay ve kardei Veysi Oktayn tutuksuz yarglamas Hani Asliye Ceza Mahkemesinde yapld. Davann geçtiimiz günlerde görülen son celsesine baka suçtan tutuklu bulunan Nevin Oktay, Diyarbakr E Tipi Kapal Cezaevinden SEGBS sistemi ile katld. fadesi alnan Nevin Oktay, tehdit iddialarn kabul etmediini belirterek, babasnn kendisine iftira attn, ancak ikayetçi olmadn söyledi.

ZARAR OLUMADII GEREKçESYLE CEZASI ERTELEND

Daha sonra kararn açklayan mahkeme, sank Mehmet Oktay 2 kez artrm uygulayarak 2 yl 2 ay 7 gün hapis cezasna çarptrd. Sann sosyal ilikisi ve yarglama sürecindeki davranlarn iyi hal sebebi sayan mahkeme Mehmet Oktayn cezasn 1 yl 9 ay 25 güne indirdi. Sann iledii suç nedeniyle suçtan önceki hale getirme, giderilmesi gereken somut bir zararn olumam olmas ve tutum ve davranlarn dikkate alan mahkeme, cezann ertelenmesine hükmetti. Mahkeme Nevin Oktay ve kardei Veysi Oktayn ise Tehdit ve hakaret suçlarndan beraatine hükmetti.

Ana Sayfaya Git