Dedaş'a öfkeler bitmiyor

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde denetime giden ekiple mahalleleri çatıştı, Şanılurfa'da kesintilere isyan eden halk eylem yaptı. Olaylarda dört kişi yaralandı.

Haberler 12.07.2019 - 09:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Farkl uygulamalaryla sürekli gündem gelen Dicle Elektrik Datm Anonim irketi (DEDA)a vatandalarn gösterdii tepki ve eylemler, hz kesmiyor. DEDA ekipleri, Kayapnar ilçesinde, polis desteiyle mahalleye giden DEDA ekipleri ile mahalle sakinleri kavga etti. 4 kii yaraland. anlurfada ise ar yüklemeden dolay trafonun patlamas üzerine elektriksiz kalan mahallenin sakinleri, yolu trafie kapatmak istedi. Yol kapama eylemine polisin müdahalesi srasnda ksa süreli gerginlik yaand.

KAYAPINAR MAHALLES

Alnan bilgiye göre, Dicle Elektrik Datm Anonim irketi (DEDA) kaçak kontrol ekipleri, merkez Kayapnar ilçesindeki Medya Mahallesine polis eliinde giden gitti. Sözde kaçak kontrolu ve burada yeni alt yap çalmas için gittiklerini öne süren Dicle Elektrik ekipleri, bir grup mahalle sakininin engeliyle karlat.

POLS MÜDAHALE EDNCE

çounluu kadnlardan oluan grup, elektrik direkleri için açld öne sürülen çukurlara oturmak istedi. Bu srada baz kadnlar da Dicle Elektrik ekiplerine ta atarak bölgeden çkmasn istedi.

GERGNLKDE 4 K YARALI

Yaanan gerginlik, arbedeye dönütü. Polisin müdahalesiyle 4 kii yaraland, baz araçlar ise hasar gördü. Polis, mahallede geni kapsaml güvenlik önlemleri alrken, DEDA ekipleri daha sonra bölgeden ayrld.

YOL KAPATMA EYLEM

Buarada, anlurfa Akemsettin Mahallesinde ar yüklemeden dolay yetersiz kalan trafo büyük gürültüyle patlad. Mahallede korku dolu anlarn yaanmasna neden olan patlamann ardndan elektriksiz kalan mahalle sakinleri, defalarca DEDA aramalarna ramen elektrikleri gelmeyince yolu trafie kapatmak istedi.

Yaklak 40 kiilik grubun topland yol kapatma eylemi için bölgeye polis ekipleri sevk edildi. Polisler, eylemin sonlandrlmasn istedi. Bu srada gruptaki bir kii, polise lan deyince ksa süreli gerginlik yaand. Polis memurunun, Devletin polisi ile düzgün konuacaksn. Lanl lunlu konuma uyarsnda bulundu. Kalabalktaki dier kiilerin de uyarsnn ardndan bu kii uzaklatrld. Ardndan eylemi bitiren gruptakiler, dald.

Ana Sayfaya Git