DEDAŞ ödenmeyen faturaya iki katını yansıtıyor iddiası

Elektrik faturasını geç ödediği için faturasının 2 katından fazlasını ödemek zorunda kaldığını belirten işletme sahibi, DEDAŞ'a tepki gösterdi.

Haberler 21.05.2018 - 08:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Elektrik faturasn geç ödedii için 2 kat fatura ödemek zorunda kaldn belirten iletme sahibi Ylmaz Börü, 10 günlük fatura geç ödediini için kendisine DEDA tarafndan hakszlk yapldn öne sürdü.

Her ay kendisine ceza olarak yüksek fatura kesildiini ifade eden Börü, her ay 2 bin 700 TL gelen faturann 5 bin 400 geldiini söyledi.

Börü, Normalde her ay elektriimiz 2 bin 700 TL geliyordu, bu elektrik faturas 10 gün gecikmeye dütü. DEDA elektrii kesmeye geldiinde ikaz ettiler, biz de yatracaz dedik. Bu süreç üzerinden 3 gün geçti, 3 gün sonra faturay yatrdk. Faturay yatrmamza ramen sonraki gelen ay faturann yüksek olduunu gördük. Her ay 2 bin 700 TL gelen faturamz 2 kat yani 5 bin 400 lira gelmiti. DEDAa gittim itirazda bulundum. tirazda bulunmama ramen herhangi bir gerekçe gösterilmeden bu faturay ödeyeceksiniz dediler. Bu itiraz sürecinde dier faturamz gelirken 5 bin liralk faturamz 10 bin TL oldu. Yani her gelen faturamz bir önceki ayn 2 kat geliyordu. Burada TEDAn benden alabilecei gecikme zamm olabilir. Bu gecikmeyi deil de faturann 2 kat olarak fazla para almaya balad. Ondan dolay onlarla halen bu sorunu yayoruz. 10 bin TLlik faturay 15 bin TLye çkardlar. Yani benim toplamda ödeyeceim fatura 6 bin TLdir. Ama 15 bin TLlik bir fatura çkarmlar. Bu da o gecikmeden dolay hep katlamal geliyor. Ve bunu u anda ödeyeceksiniz, diyorlar. dedi.

Kaçak varsa gelip tespit etsinler

En son gelen fatura 3 bin 191 lira gecikme zammyla beraber ödendi. Daha sonra 2 bin 700 TL gelmesi gereken faturamz 5 bin 400 TL geldi. diyen Börü unlar söyledi:

DEDA kendisi de diyor ki senin kullandnn en fazla 2 bin TLdir. Bu gecikmeden dolay kaçak snfna girmisin ondan dolay 2 kat fatura gelmi. Biz kaçak kullanmamz, eer kaçak varsa gelip tespit etsinler. Biz 2 yldr buray kullanyoruz. 2 yldr gelen elektrik faturamz belli hepsi aydan aya ödeniyor. Bugüne kadar hiçbir sorun olmad. Bu aylarda ekonomik bir kriz vardr. Herkeste bir ödeme sknts vardr. 10-15 gün veya bir ay gecikmi olabilir. Bu gecikme zammn alabilir. Ama katlamal nedir. Bir tefeci bile bunu yapmaz.

DEDAtan açklama

Görütüümüz DEDA yetkilileri ise EPDK mevzuatna göre geç ödenen faturalarn yüksek geleceini ve ilemlerde yanl yapld takdirde düzeltilebileceini söyledi.

Ana Sayfaya Git