Dehşeti anlattı

Mardin'de bir tarlada sulama yapan Suriyeli aileye yapılan bıçaklı saldırıda eşini kaybeden, kendisi ve bir kızı da yaralanan Yüsra Abdo, yaşanan dehşet dolu anları anlattı.

Haberler 03.08.2019 - 00:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kzltepe ilçesine bal çiftliba (Tilker) Mahallesindeki bir tarlada sulama yapan Suriyeli aileye 4 gün önce gece saat 03.00 sralarnda A.B tarafndan bçakl saldr yaplmt.

Bçakl saldrda ei Azad Muhammedi kaybeden, kendisi ve bir kz yaralanan Yüsra Abdo, yaadklar olay çektii bir video ile anlatt.

Saldrgann eini bçakladktan sonra kendilerinden para istediini aktaran Yüsra Abdo, paralarnn olmadn söyleyince saldrgann ziynet eyalarn ve telefonunu gasp ettiini ve dilini kesmeye çalrken damdan atlayarak kaçp bir eve sndn söyledi.

Eim feryat ederek yere yld ve artk kalkamad

Damda uyuduklarn çocuunun alamas üzerine uyandn ve damda birini gördüünü söyleyen Yüsra Abdo, öyle devam etti:

Onu görünce uyandrmak için hemen eime seslendim. Eim daha uyanmadan bçan eimin gösüne saplad. Etrafma baktm, elime geçen bir eyi ona attm, sonra üzerime geldi. Eim kalkp kendini bana siper etti. Eime birkaç bçak daha vurdu. Eim feryat ederek yere yld ve artk kalkamad. Sonra yanma geldi. Sende ne varsa bana ver dedi. Bir eyimiz yok dedim. Mevsimlik aldnz paray ver dedi. Eim paray babasna gönderdi dedim. Senin neyin varsa bana ver dedi. Bir yüzük, bir zincirim ve 200 TL param var dedim. Git getir dedi. çocuklarm gönderdim çantam getirdiler altnlar ona verdim. Telefonun bin TL eder onu da ver dedi. Telefonu da ona verdim.

Dilimi kesmeye çalt

Cani hrszn, Pantolonum kan içerisinde kalm git einin bir pantolonunu getir. dediini de aktaran Yüsra Abdo, çocuklar gitti bir pantolon da getirdi. Bana aaya evin içerisine gir dedi. Eve inmem, dedim. Kzm eyhay bir iki yerinden bçaklad. Olum Hemud, eline geçirdii bir eyi ona att, kardeimi öldürme dedi. Sonra tekrar üzerime geldi, birkaç darbe de bana vurdu. Dilimi kesmeye çalt. çocuklarm, anne kaç seni öldürecek dediler. çocuklarm bunu söyledikten sonra Allah yardmcm oldu kendimi evin üzerinden att sanki Allah bana yol gösteriyordu. Yaklak bir kilometre uzaklatm. Bir evin kapsn çaldm, kanlar içerisindeydim. Korktuklar için beni içeriye almadlar. Sonra baka bir kapy çaldm. Onlar beni tand, içeriye aldlar. Allah rzas için yetkilileri arayn. Eimi ve çocuklarm öldürdüler, dedim. Askerler ve salk ekipleri geldi ve bizi hastaneye götürdüler.

Kzltepeye bal çiftliba Mahallesindeki bir tarlada sulama yapan Suriyeli aileye 4 gün önce bir saldr düzenlenmi, iddiaya göre A.B tarafndan yaplan bçakl saldrda Azad Muhammed (34) olay yerinde hayatn kaybetmi, ei Yüsra Abdo ile kz xa (11) ise aldklar bçak darbeleriyle yaralanmt.

Ana Sayfaya Git