Deli numarası tutmadı

Diyarbakır’ın Kulp İlçesinde kendisini aldattığından şüphelendiği iki çocuk annesi eşi Naile Ç.'yi öldürüp cesedine işkence yapan Orhan Ç.'nin suçtan kurtulmak için mahkemede sergilediği 'deli' numarası tutmadı.

Haberler 14.04.2022 - 02:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Diyarbakrn Kulp lçesinde amcasnn kz olan eini ikence ederek öldürüp jandarmaya teslim olan Orhan ç.nin yargland davann karar durumas yapld.

Son sözü sorulan sank, eiyle 13 yllk evli olduklarn ve bu evlilikten iki çocuklar olduunu belirterek, Karmn bakalaryla ilikisi olduunu düünüyordum. Hatta boanabileceimizi söyledim. O da beni aldatmadn ve kesinlikle boanmak istemediini söyledi. Eimin dudak ve kollarnda di izleri gördüm. Bakalaryla ilikisi olabileceinden üphelendim. ki kiinin eime tecavüz ettiini gördüm, adamlar kaçt. Barmasn diye önce azn bantladm. Sonra vücudunda cinsel ilikiye ait olduunu düündüüm izleri tükenmez kalemle iaretledim. Bana cop gibi sivri cisimle vurdum. çabuk ölsün diye kafasn beton zemine vurdum. Ölüp ölmediini anlayamadm, kendimi kaybetmitim. erefim, itibarm zarar gördü. çocuklarn da benden olmadn düünüyorum dedi.

KIZ KARDEM DDET YÜZÜNDEN HTHARA TEEBBÜS ETT

Ölen kadnn annesi Perian ç., damadnn kzna sürekli ikence ettiini, öldükten sonra da iftira att için ikayetçi olduunu söyledi.

Aabeyi Efendi ç., ise, kz kardeinin einden gördüü iddet nedeniyle intihara teebbüs ettiini, ancak buna ramen çocuklar var diye boanmak istemeyip bu ikenceye katlandn söyledi.

LK RAPOR

Olay sonras Dicle Üniversitesi psikiyatri bölümünden alnan bir raporda akl ve ruh salnn yerinde olmad bildirilmiti.

Mahkeme san stanbul Adli Tp Kurumu Gözlem htisas Dairesine sevk edince akl salnn yerinde olduu bildirildi.

RAPORLARIN TÜMÜNDE AKIL SALII YERNDE çIKTI

Sank ve avukatnn itiraz üzerine bu kez Adli Tp Kurumu 4. htisas Kuruluna sevk edilen sana ikinci kez akl ve ruh salnn yerinde olduu raporu verildi.

Son olarak stanbul Adli Tp 1. Üst Kurulundan da alnan üçüncü raporda da sann iledii suça kar cezai sorumluluunun tam olduu bildirildi.

TÜM VÜCUDUNU KOL BANDIYLA SARMI

Otopsi raporunda, kadnn öldürülmeden önce el ve ayaklar ile tüm vücudunun koli bandyla bantlanp hareketsiz brakld, ardndan yardm çlnda bulunabilecei için sesinin duyulmamas amacyla az ve burnunun da bantland kaydedildi.

Bu haldeyken elbiselerinin çkarlarak vajinal bölgesine sokulan demir çubukla meydana gelen youn kanama ve rahim parçalanmas sonucu öldüü vurguland.

Raporda, kafasnda ölüme neden olabilecek travmatik bulguya rastlanmad, kesin ölüm nedeninin genital bölgeye sokulan demir cisimden kaynakland vurguland.

MAHKEME: TOPLUM VCDANINI SIZLATAN BR CNAYETTR

Mahkeme, sann eini öldürürken kulland canice yöntemlerin toplum vicdann szlattn, öldürme amacna ularken de uygulad yöntemlerin orantsz, vahi, gereksiz eilim sergileyen psikolojik güdüyle ilediinin altn çizdi.

Mahkeme, sann eini hemen öldürebilecek bir imkna sahip olmasna ramen einin ölümüne neden olacak ekilde vajinasna demir çubuk sokarak, burnunu ise yüzünün içine kaçacak ekilde bantlayp nefessiz brakarak ac çektiren davranlarla üstelik evde çocuklar olmasna ramen eini eziyet çektirerek öldürdüü tüm delillerle sabit olup akl sal da yerinde olduunu belirtti.

ALDATMA YALANIYLA TAHRK NDRM STED

Mahkeme, sann aldatma iddiasyla tahrik indirimi almak için suçtan kurtulmaya yönelik savunmasna itibar edilmediini belirtti.

Sann ei Nailenin namus ve erefini rencide edici soyut ithamlarda bulunduu ve akl sal yerinde olmad iddiasyla yarglamay uzatma giriimleri nedeniyle hakknda iyi hal indirimi yaplmasna da yer olmadna kanaat getirdi.

Sank, arlatrlm müebbet hapisle cezalandrlarak hakknda hiçbir taktiri indirim yaplmasna yer olmadna oy birliiyle karar verildi.

Ana Sayfaya Git