Delibaş hastalığı mücadelesi başladı

Diyarbakır'da delibaş hastalığı ile mücadele başladı

Haberler 13.11.2021 - 10:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tarm ve Orman l Müdürlüünce koruyucu hekimlik faaliyetleri kapsamnda, halk arasnda deliba hastal olarak bilinen ve küçükba hayvanlarda beyine yerleerek ekonomik kayplara neden olan coenurosis parazitine kar mücadele balatld.

Tarm ve Orman l Müdürlüü ile Büyükehir Belediyesi, koruyucu hekimlik faaliyetleri kapsamnda, halk arasnda deliba hastal olarak bilinen ve küçükba hayvanlarda beyine yerleerek ekonomik kayplara neden olan coenurosis parazitine kar mücadele yürütüyor.

Salk leri Daire Bakan Muhammed Kasm Aydn, krsal Yayta mahallesinin Örnek mezrasnda çalmann tantlmas amacyla düzenlenen programda, deliba hastalna kar mücadele yürüteceklerini söyledi.

DELBA HASTALII

Tarm ve Orman l Müdürü Mustafa Ertan Atalar da, dünyada ve Türkiyede çiftlik hayvanlarnda çok yaygn olan hastaln ciddi ekonomik kayplarn yan sra halk sal için de tehdit oluturduunu belirtti.

Hastaln bir parazitten kaynaklandn aktaran Atalar, parazitin esas kaynann köpek, kurt, tilki gibi et yiyen hayvanlar olduunu, köpeklerin genellikle tayc olduunu bildirdi.

Hastalkla, ilaçla mücadele etmenin yan sra vatandalarn kiisel temizlik kurallarna da dikkat etmesi gerektiini kaydeden Atalar, ayrca sebze ve meyvelerin bol suyla ykandktan sonra tüketilmesi gerektii uyarsnda bulundu.

Ana Sayfaya Git