Dem Partili Belediyeler tarafından işten çıkarılan işçilerin Hak İş Konfederasyonuna bağlı Hizmet İş Sendikası öncülüğünde Diyarbakırda gerçekleştiği çadırda oturma eylemi, 6. ayı geride kaldı.
İŞçİLERİN EYLEMİ 6 OLDU
Hizmet İş Sendikası Diyarbakır Şube Başkanı Ercan Kahraman, sendika olarak mağdur işçilere verdikleri desteğin devam ettiğini yenilerken,Avukatlarımızın desteği sayesinde davalar tek tek emekçiler lehine sonuçlanıyor. Sendika olarak gerek ücretsiz hukuki destek ve gerekse sosyal destek olarak her türlü desteği veriyoruz. Sendikacılık emekçinin yanında olmaktır. Belediye yönetimleriyle bir olup işçi kıyımına ortak olmak değildir diye konuştu.
60-70 DEĞİL 356 İŞçİ çIKARILDI
Kahraman, Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Ayşe Serra Bucak Küçükun işçi çıkarmalara yönelik açıklamalarına tepki gösterdi. Kahraman,Serra hanım bir haber sitesine verdiği röportajda 60-70 kişiyi çıkardık diyor. Bizden verilere göre Büyükşehir Belediyesinde 356 ve Diyarbakır genelinde 828 kişi çıkarılmış. Yönettiği belediyeden haberi yok. Öğrenmek isterse belediyenin önünde 183 gündür kurmuş olduğumuz çadır var, orada bu zulme karşı emekçi kardeşlerimizle beraber mücadele ediyoruz ve çadırın girişinde günlük olarak işlediğimiz veriler var. Mızrak çuvala sığmıyor artık. Ayrıca bizim zihniyetimizde olmayanlarla çalışmayız demiş. Bu hem suç hem de yaptıkları yandaş kadrolaşmasıyla ilgili itiraftır ifadelerini kullandı.
TÜRKOĞLU İŞçİ ZİYARETİNDE
Öte yandan, İyi Parti Bursa Milletvekili Yüksel Selçuk Türkoğlu, işten çıkarılarak mağdur edilen işçileri, dün bir kez daha ziyaret etti. Daha önce Diyarbakıra gelen işçileri ziyaret edip sorunlarını Meclise taşıyan Türkoğlu, işçileri dinledi.
İşçilerle birlikte kameraların karşısına geçen Türkoğlu, Dem Partili belediyelerde yaşanan işçi ve emekçi kıyımının yürek burkan tablolar oluşturduğunu kaydetti. Türkoğlu Belediye Başkanı Serra Bucakın açıklamalarını da gündemine alarak, Serra hanım siz de biliyorsunuz ki işten çıkardığınız işçi sayısı 60-70 kişi değil. Ve yine siz de biliyorsunuz ki bu insanlar bankamatikçi, işe gelmeyen insanlar değil. Hepsi emeğiyle çalışan insanlar değil. Daha önce buraya geldim, yine buradayım. Mecliste dile getirdik, araştırma önergesi verdik. Sorun çözülene kadar üzerine gitmeye devam edeceğiz diye konuştu.
HABER MERKEZİ