Demirel hakkında fezleke

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca, HDP Diyarbakır Milletvekili Çağlar Demirel hakkında, "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan fezleke hazırlandı

Haberler 06.09.2017 - 00:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP Diyarbakr Milletvekili çalar Demirel hakknda, terör örgütü propagandas yapmak suçundan fezleke hazrland.

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca hazrlanan fezlekede, PKKnn 1984ten bu yana yurt içinde çok sayda öldürme, yaralama, soygun, gasp, yol kesme, köy ve karakol basma, kundaklama gibi saldrlar yapan bir terör örgütü olduu belirtildi.

Fezlekede, Demirelin 1 Temmuz 2016 günü merkez Balar ilçesindeki Pir Sultan Abdal Kültür Dernei organizesinde 2 Temmuz 1993te Sivasta meydana gelen, 37 vatandan hayatn kaybettii olaylarn yl dönümü nedeniyle Cem ve Kültür Evi önünde düzenlenen basn açklamasnda yapt konumaya yer verildi.

Demirelin konumasna ilikin fezlekede, unlar kaydedildi:

HAZIRLANAN FEZLEKE

Demirel, PKK/KCK terör örgütü mensuplarna yönelik güvenlik güçlerince yaplan operasyonlar ikence, yakma, zulüm ve faizm olarak nitelendirmi, terör örgütü mensuplarnn devletin güvenlik güçleri ile girdikleri silahl çatmalar hakl göstermeye çalmtr. Bu nedenle konumasnn, terör yöntemlerini kullanmaya özendirici ve terörizmi yüceltici nitelikte olduu, bu ekilde üphelinin terör örgütü propagandas yapma suçunu iledii anlalmtr.

Demirelin halen milletvekili olmas nedeniyle Türkiye Cumhuriyeti Anayasasnn 83. maddesi gereince yasama dokunulmazlna sahip olduu anmsatlan fezlekede, hakknda soruturma yürütülebilmesinin TBMM Bakanlnca dokunulmazlnn kaldrlmas artyla gerçekleebilecei kaydedildi.

Yasama dokunulmazlnn kaldrlmas halinde Demirel hakknda, terör örgütü propagandas yapmak suçundan 1 yldan 5 yla kadar hapis cezas istemiyle dava açlacak.

Ana Sayfaya Git