Demirtaş'ın davasına bakacak mahkeme belli oldu

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında yürütülen soruşturma kapsamında, 4 Kasım 2016 tarihinden bu yana tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın davasına bakacak mahkeme belirlendi.

Haberler 20.09.2017 - 10:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP E Genel Bakan Selahattin Demirtan davasnn 6-8 Ekim olaylar davasyla birletirilmesi istemiyle dosyann gittii Ankara Bölge Adliye Mahkemesi, bu olayla ilgili dosyann birletirilemeyeceine karar verdi. Dava dosyas Ankara 2nci Ar Ceza Mahkemesine gönderdi. Verilen kararla Demirtan, Ankara 19uncu Ar Ceza Mahkemesinde yarglanaca belirtildi.

DEMRTA DOSYASI

Demirtan dosyasnn güvenlik gerekçesiyle gönderildii Ankara 19uncu Ar Ceza Mahkemesi ile 6-8 Ekim olaylarnda öldürülen Yasin Börü ve 3 arkadann davasna bakan Ankara 2inci Ar Ceza Mahkemesi arasnda uyumazla neden olan dosyada, son karar Ankara Bölge Adliye Mahkemesi verdi. Ankara Bölge Adliye Mahkemesi, verdii kararda, uyumazlk konusu deerlendirildiinde tahrik konusu suçlarn ilenmesi halinde, tahrik eden kiiyi, bu suçlara azmetiren sfatyla cezalandrlr hükmü bulunduu hatrlatld. Kararda öyle denildi:

MAHKEME KARARI

Bu hüküm uyarnca, 31 nolu fezlekeye konu edilen eylemler yönünden sank Selahattin Demirtan Ankara 2nci Ar Ceza Mahkemesinin 2015/224 esas sayl dosyasnda yarglanan sanklarla birlikte yarglanmasnda, suçun sabit olup- olmad veya nitelendirilmesi açsndan yarar bulunmakta ise de, 2nci Ar Ceza Mahkemesindeki dosyann hükme baland, haklarnda tefrik karar verilerek yarglanmalarnn ayr bir dosya üzerinden yürütülmesine karar verilen 3 sank olduu, bu aamada ilgili dosya ile birletirmede bir yarar bulunmad gibi, ilgili dosyann onayl bir suretinin dosya arasna celbi ile delillerininin birlikte deerlendirilmesinin mümkün bulunduu ve her iki dosyada ortak delillerinin onayl örenklerinin temin edilebilecei, dava dosyalarnn birletirilmesine yer olmadna, davalarn ayr ayr yürütülmesine Ankara 19uncu Ar Ceza Mahkemesinin birletirme kararnn kaldrlmasna kesin olmak üzere oy birliiyle karar verildi.

2 AIR CEZA MAHKEMES

Bölge Adliye Mahkemesinin verdii bu karar ile Demirtan dosyasnn 2inci Ar Ceza Mahkemesine gönderilecei, dosyann buradan da, reesen birletirmeyi yapan 19uncu Ar Ceza Mahkemesine iade edilecei ve Demirta yarglayacak olan bu mahkemenin de, bir duruma günü belirleyecei belirtildi.

Ana Sayfaya Git