Deprem tatbikatı

Diyarbakır'da, UMKE, AFAD, 112 Acil Servis ve jandarma ekiplerinin katılımıyla deprem tatbikatı gerçekleştirildi.

Haberler 22.10.2021 - 10:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Diyarbakrda, UMKE, AFAD, 112 Acil Servis ve jandarma ekiplerinin katlmyla deprem tatbikat gerçekletirildi.

Tatbikat kapsamnda UMKE 5. Bölge koordinasyonunda çnar ilçesindeki Göksu Baraj mevkisinde 3 gün kamp yapld.

Diyarbakr, rnak, Mardin, Siirt ve Batmandan UMKE ekiplerinin katld kampta, teorik ve uygulamal eitimler verildi.

Kampn son gününde 186 kiilik ekibin katlmyla olas bir deprem sonras yürütülecek çalmalara ilikin tatbikat gerçekletirildi.

UMKE, AFAD, itfaiye ve jandarma ekipleri, senaryo gerei çnarn Baack Köyü krsal merkezli 5,9 büyüklüündeki depremin ardndan yaplacaklara ilikin çalma yapt.

Ekipler daha sonra kimyasal ve biyolojik szntya kar tatbikat yaparken, olas bir tren kazas sonrasnda da arama kurtarma çalmalar yürüttü.

çnar Kaymakam Güher Sinem Büyüknalçac, herhangi bir afet durumunda olaya nasl müdahale edilmesi gerektii konusunda tatbikatn büyük faydas olduunu söyledi.

Deprem tatbikat yapld

Bu tür afetlere nasl yaklalmas gerektiini bir kez daha anladklarn belirten Büyüknalçac, Bu tatbikatla herhangi bir afet durumunda nasl müdahale etmemiz gerektiini kavradk. Tatbikat gerçekletiren herkese çok teekkür ediyorum. Allah herkesi büyük afetlerden korusun. diye konutu.

l Salk Müdürü Cihan Tekin de baarl ve güzel bir tatbikat gerçekletirildiini dile getirdi.

Diyarbakr ve bölge illeri olarak her türlü afete hazrlkl olduklarn belirten Tekin, sözlerini öyle sürdürdü:

Buradaki temel amacmz olabildiince gerçeine yakn bir senaryo ortaya koymaktr. Deprem annda her ey, planlamalarda olduu gibi olmuyor. çok büyük bir kargaa oluyor. Temel amacmz, ekiplerimizin i birlii içerisinde deprem annda ya da baka afetlerde koordinasyonu salamasdr.

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi tfaiye Daire Bakan Veysel Yiit ise tatbikatta kentsel arama ve kurtarma olayn gerçekletirdiklerini ifade etti.

Ana Sayfaya Git