Derik'te öğrenci servisi ile otomobil çarpıştı: 1 öğrenci öldü, 9'u öğrenci 14 kişi yaralandı.

MARDİN'in Derik ilçesinde 10 Kasım Atatürk'ü anma töreninden dönen öğrencileri taşıyan servis minibüsü, otomobil ile çarpıştı. Kazada, 3'ü öğretmen, 10'u öğrenci toplam 15 kişi yaralandı. Yaralılardan bir öğrenci kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Haberler 11.11.2017 - 09:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Derik ilçe merkezinde düzenlenen 10 Kasm Atatürkü anma törenine katldktan sonra köylerine dönen örencileri tayan servis minibüsü, Boyakl mahallesi Srt mezrasndaki örencileri indirdikten sonra pek Yoluna çkarken, Kzltepe yönünden gelerek Viranehir yönüne giden otomobil ile çarpt. Kazada ilk belirlemelere göre 3 öretmen, 10 örenci ve servis minibüsü ile otomobil sürücüsü olmak üzere toplam 15 kii yaraland.

Kaza haberinin duyulmas üzerine bölgeye Mardin, Kzltepe ve Derikten çok sayda ambulans sevkedildi. Kazada yaralanan 15 kii, Derik, Kzltepe ve Mardindeki çeitli hastanelere kaldrlarak tedaviye alnd.

Kaza haberini duyan örenci velileri de çocuklarnn durumunu örenmek için hastanelere akn etti. Kzltepe Devlet Hastanesi Acil Servisi önünde bekleyen örenci velileri, çocuklarndan gelecek haberleri bekledi.

1 ÖRENC HAYATINI KAYBETT

Yaralanan 10 örenciden Boyakl Ortaokulu 8inci snf örencisi 14 yandaki Veli Akta, Kzltepedeki özel hastanede doktorlarn tüm çabasna ramen yaamn yitirdi. Ölüm haberini alan ailesi hastanenin acil servisi önünde sinir krizi geçirdi. Yaplacak otopsinin ardndan Veli Aktan cenazesinin Boyakl Köyünde topraa verilecei örenildi. Kazada yaralanan 9u örenci, 3ü öretmen toplam 14 kiinin tedavisi ise devam ediyor.

Ana Sayfaya Git