"Dersimiz domuzbağı" suçlamasında infial

Sözcü Yazarı Saymaz'ın Eğitim Bir Sen ve Milli Eğitim'de "Hizbullah'a mensup" kişilerin olduğu yönündeki "Dersimiz Domuzbağı" başlıklı yazısı, Eğitim camiasında büyük tepki aldı. Hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Haberler 14.11.2020 - 09:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sözcü Yazar smail Saymazn Eitim Bir Sen Diyarbakr ubesi ve Milli Eitim l Müdürlüü Camiasnda Hizbullaha mensup kiilerin olduu yönündeki Dersimiz Domuzba balkl yazs, Diyarbakrdaki Eitim camiasnda büyük tepki ald. Eitim Bir Sen Diyarbakr ubesi, Sail Saymaz hakknda suç duyurusunda bulunuldu.

Sözcü Gazetesinin dünkü nüshasnda smail Saymaz Dersimiz Domuzba bal altnda kaleme ald yazsnda, Eitim Bir Sen Diyarbakr ubesi ile l Milli Eitim Müdürlüü ve baz Okullarn idarecilerinin Hizbullahla ilikileri olduunu iddia ederek, 200e yakn kantin iletmesinin de örgütün elinde bulunduunu ileri sürdü. 1990 ila 2000 yllarndaki faili meçhul cinayet ve mezar evler, domuzbayla ilenen cinayetleri yazsnda hatrlatan Saymaz, ran yanls Hizbullahn Milli Eitimde yeniden faaliyet göstermeye baladn iddia etti.

YAZI BÜYÜK TEPK çEKT

Büyük tepki gören yazyla ilgili Eitim Bir Sen Genel Merkezi ve Diyarbakr ubesi suç duyurusunda bulunuldu. Eitim-Bir-Sen Diyarbakr ube Bakan Ramazan Tekdemir, yapt açklamada, bugün bir gazetenin Dersimiz Domuzba balkl köe yazsnda sendikalarna yönelik iddialara tepki göstererek sözkonusu yazar hakknda genel merkez ve ube olarak suç duyurusunda bulunduklarn belirtti.

HAK BLMEZ, HUKUK SAYMAZ

Hak bilmez, hukuk saymaz kiiyle mahkemede hesaplaacaz. diyen Tekdemir, günlük bir gazetede manipülatif ve spekülatif yazlaryla bilinen, yazarl tartmal, hukuk bilmezlii tescilli, hakk bilmez, hakikati saymaz birinin, baz yöneticilerini töhmet altna almak, sendikalarn ypratmak için iftira dolu bir yaz yazdn belirtti.

Köe yazs kisvesi altndaki iftiralar ynnda ube ve ilçe yöneticilerinin bir siyasi parti üyesi olmakla itham edilerek yaknlar ve kendilerinin karalanmak istendiini aktaran Tekdemir, öyle devam etti:

HZBULLAH DDASINA DAVA

Birilerinin sözcülüünü yapan bu kii ya cehaletini ortaya koyuyor ya da iftira atmak istedii için bilmek iine gelmiyor olabilir ama 657 sayl Devlet Memurlar Kanununa göre kamu görevlilerinin siyasi parti üyesi olamayacaklar, sokaktaki her vatandan bildii bir kuraldr. Kamu görevlilerinin siyasi parti üyesi olamadklarn ve siyasi parti faaliyetlerine katlamadklarn, jeolojiden futbola kadar her konunun uzman olan gazeteci-yazarn bilmemesi ayp, bilip de buna ramen iddia ad altnda bu yalan dillendirmesi aymazlktr. Soruturmann gizlilii ilkesi ve masumiyet karinesi etrafnda kiiler hakknda mahkmiyet karar verilmedii sürece herkesin masum saylmas gereklilii bir yana, ayn zamanda sendikaclk görevini üstlenen kamu görevlilerinin yaknlarnn ceza yarglamalar üzerinden kurumlara ve kiilere saldrmak, hukuk bilmezliin, vicdan ve izan yoksunluunun tezahürüdür.

Tekdemir, fade ve basn özgürlüüne vurulabilecek en büyük darbe, eline kalem alan her kendini bilmezin gazete sütunlarnda, gerçek olmadn pekala bildii gerçee aykr isnatlar gerçek gibi pazarlamaya kalkmas densizliini göstererek ube yöneticilerimizi ve temsilciliklerimizi suçluymu gibi ilan etme cüretini göstermesindeki pervaszlktr. ifadelerini kullanarak, unlar kaydetti:

657 sayl Kanuna göre atanm ve halen görevini yapan, hiçbir adli ve idari sürecin muhatab olmayan, 4688 sayl Kamu Görevlileri Sendikalar ve Toplu Sözleme Kanununa göre demokratik teamüllerle gerçekletirdiimiz seçimlerle görev alan arkadalarmza iftira atan, sendikamza itibar suikast düzenlemeye yeltenen bu kii ve kiilere kar mücadele edeceiz. Aslsz, mesnetsiz, gerçee aykr, iftira niteliindeki bu yazy yazan hak bilmez, hukuk saymaz kii ile mahkemede hesaplaacaz.

Ana Sayfaya Git