DEVA Dağkapı'da iftar buluşması

DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan Diyarbakır'da iftarda konuştu: "Hedefimiz, Türkiye’yi, hiç kimsenin dışlanmadığı, hiçbir fikrin ötelenmediği bir ülke yapmaktır. Ülkemizin güçlenmesinin parolası, herkesin özgürce konuşabilmesidir"

Haberler 23.04.2022 - 01:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR(SÖZ)- Demokrasi ve Atlm (DEVA) Partisi Genel Bakan Ali Babacan, Hedefimiz, Türkiyeyi, hiç kimsenin dlanmad, hiçbir fikrin ötelenmedii bir ülke yapmaktr. Ülkemizin güçlenmesinin parolas, herkesin özgürce konuabilmesidir. dedi.

Babacan, partisinin l Bakanlnca Dakap Meydannda düzenlenen iftar programna katld.

Burada konuan Babacan, Diyarbakrdaki bu sofrann, dayanmann, eitliin, barn, adaletin, hakkn ve hakikatin sofras olduunu, sofray tarihi aclara tanklk eden Dakap Meydannda kurduklarn söyledi.

Gönül isterdi ki, bu ramazana gülen yüzlerle girebilseydik, bolluk ile karlayabilseydik. Gönül isterdi ki, içimiz, çiftçimiz, esnafmz, emeklimiz mutlu, kadnlar huzurlu, gençler umutlu olsun. Skntlar büyük, hepsinin farkndayz. Bir yandan ülkemizin haline üzülüyoruz. Öte yandan da hemen yan bamzdaki corafyaya bakyor ve ükrediyoruz. ifadelerini kullanan Babacan, çok çalmak zorunda olduklarn belirtti.

ÜSTÜNLÜK OLMASIN

Babacan, konumasn öyle sürdürdü:

Hedefimiz, Türkiyenin, kimsenin kimseye üstünlük taslamad bir ülke olmasdr, herkesin kendi kimliiyle, olduu gibi kabul edildii bir Türkiyeyi ina etmektir. Hayalimizdeki Türkiye, hepimizin Türkiyesidir. te bunun içindir ki, etnik, dini, mezhebi ve kültürel tüm çeitliliimizi sahipleniyoruz. çeitlilii, en büyük zenginliimiz olarak görüyoruz. Emin olun herkesin kendisini eit ve onurlu vatanda hissettii Türkiye hedefimize, hep beraber ulaacaz. Hedefimiz, Türkiyeyi, hiç kimsenin dlanmad, hiçbir fikrin ötelenmedii bir ülke yapmaktr. Ülkemizin güçlenmesinin parolas, herkesin özgürce konuabilmesidir.

Hukukun dna çkan her türlü uygulamaya itiraz ettiklerini vurgulayan Babacan, özgür ve zengin bir Türkiyeye giden tek yolun, meru demokratik siyasetten geçtiini, sorunlar böyle çözeceklerini dile getirdi.

Babacan, daha sonra merkez Sur ilçesinde esnaf ziyaret etti.

Ana Sayfaya Git