Devamsızlığa geçiş hakkı!

MEB'den, lisede devamsızlıktan kalan öğrenciye mesleki eğitim merkezlerine geçiş hakkı.

Haberler 22.04.2022 - 01:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

Milli Eitim Bakanlnca (MEB) yaplan yeni düzenlemeyle liselerde devamszlktan kalan örencilere okul dnda kalmamalar için örenim yl sonunu beklemeden mesleki eitim merkezlerine geçi hakk tannd.

Milli Eitim Bakanl Ortaöretim Kurumlar Yönetmeliinde Deiiklik Yaplmasna Dair Yönetmelik, Resmi Gazetenin dünkü saysnda yaymlanarak yürürlüe girdi.

Buna göre, liselerde devamszlklar nedeniyle derslere devam etme hakkn kaybeden örencilere, istemeleri halinde kaytlarn mesleki eitim merkezi diploma programna aktarabilmelerine imkan saland.

GEç HAKKI VERLD

Bakanln bu düzenleme ile liselerde örenim hakk devam eden ancak devamszlk nedeniyle snf tekrarna kalan örencilerin okul dnda kalmamalar için örenim yl sonunu beklemeden mesleki eitim merkezlerinde uygulanan yeni örenim haklarndan yararlanmalarn salamay amaçlad örenildi.

Öte yandan bu örencilerin, istemeleri halinde bir sonraki eitim ve öretim ylnda önceki okullarnda ayrldklar snf seviyesinden eitimlerine devam etme haklar da olacak. Örenim hakk bulunmayanlar ise açk öretim lisesi, mesleki açk öretim lisesi, açk öretim imam hatip lisesi veya mesleki eitim merkezine yönlendirilerek kaytlar yaplacak.

- Mesleki eitim merkezine geçi yapanlara geldikleri okullara dönme hakk

Bakanln yeni düzenlemesinde, liselerde örenim görmekte iken mesleki eitim merkezine nakil ve geçi yapan örencilerin örenim yl içerisinde bir defaya mahsus olmak üzere geldikleri okullarna dönebilmelerine imkan tanyan yeni bir madde de yer ald.

Ana Sayfaya Git