Devlet Baba Kuçak Açtı!

Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde 30 yıldır yalnız yaşayan Erol Kebir'e (54) devlet sahip çıktı.

Haberler 17.08.2017 - 09:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sur ilçesi Ali Paa Mahallesinde 20 metrekarelik harabe bir evde yaayan Kebiri, Aile ve Sosyal Politikalar l Müdürü Halit Açar ve uzmanlar ziyaret ederek, yaad evde incelemelerde bulundu.

Açar, Aile Sosyal Destek Program (ASDEP) kapsamnda Sur ilçesindeki tüm haneleri ziyaret ettiklerini söyledi.

lçede 2015 yl Temmuz ay itibariyle artan terör saldrs dolaysyla yklan hanelerin söz konusu olduunu aktaran Açar, devletin tüm kurumlar olarak iyiletirmeye yönelik bir hizmet yürüttüklerini belirtti.

ALEYE SAHP çIKILDI

Devletimiz, ülkemiz içerisinde ve ülkemiz snrlar dnda ülkemize kasteden ne kadar terör örgütü varsa onu bertaraf etmeye yönelik ciddi bir mücadele yürütmektedir. Allaha ükür ki devletimiz güçlüdür. Devletimiz, halkmz o tehlikelerden kurtarmak için esasl bir ekilde terör operasyonu yürütüp Sur ilçemizi terörden arndrd. diyen Açar, terörden madur olan vatandalara yardm ettiklerini bildirdi.

Kebirin durumunu da ilgili kurumlara bildireceklerini ve yardmc olacaklarn dile getiren Açar, bakanlklarnn imdiye kadar hiçbir vatanda çaresizlik içinde brakmadn vurgulad.

Kebiri yalnz ve sokakta brakmayacaz. Kendisini yalnz ve çaresiz hissetmesini istemiyoruz. Onun da devlete ve bize güveni olduunu görmü olmann da ayrca memnuniyetini yayoruz. Sosyal Yardmlama ve Dayanma Vakfna durumunu bildirerek, kendisine ayni ve nakdi yardm salayacaz. diyen Açar, Kebire i imkan salanacan ve barnma sorununun giderileceini kaydetti.

30 YILDIR YALNIZ BAINA

Anne ve babasnn vefatndan sonra 30 yldr tek bana yaadn anlatan Kebir de Akrabalarm olmasna ramen hiçbiri beni sormuyor. Sürekli kendimi eve kapatyorum. Komular yemek konusunda yardmc oluyor. dedi.

Devlet yetkililerinin evime gelip benim skntlarm giderecek sözler vermeleri beni sevindirdi. Allah raz olsun gelmeniz bile beni mutlu etti. En azndan bugün bu dünyada yalnz olmadm hissettim. Bugüne kadar diyordum ki bu dünya herkesindir ama ben hariç. Bu dünyann dnda görüyordum kendimi. diyen Kebir, kendisine verilecek destekle hayata tutunmak istediini sözlerine ekledi.

Kebir, bir süre önce evinde sk gördüü ve öldürmekten bkt akrepleri yakalayp kavanozda beslemesi ile gündeme gelmiti.

Ana Sayfaya Git