Devlet Milletle Buluştu; Kulp!

Devlet-millet buluşması bu kez Kulp ilçesinin Kayahan mahallesi ve Hamzalı köyünde gerçekleşti. İl Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, iki köyü de ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi.

Haberler 15.04.2018 - 01:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Jandarma Bölge Komutan Tümgeneral Halis Zafer Koç, Kulp Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Fatih Dülgerolu, l Jandarma Komutan Tugeneral Ali Demir, ilçe kurum müdürleri Vali Güzeloluna elik etti. Kayahan Mahalle Muhtar Halis Koçaa ve vatandalar tarafndan karlanan Vali Güzeloluna örenciler tarafndan çiçek takdim edildi. Daha sonra Kayahan mahalle okulunun yemekhane ile hal saha açl töreni gerçekletirildi.

DEVLET LE MLLET BULUMASI

Vali Güzelolu törende yapt konumada Kayahan mahallesine yemekhanenin de hal sahann da hayrl olmasn diledi. Vali Güzelolu, Devlet millet ile buluuyor. çok uzun zamandr Kulpa bir sözümüz vard. Kayahan gibi kahraman evlatlaryla, devletiyle ayakta duran dimdik, bu deerleri savunan bu uurda ehitler veren ve ihanet ve terör örgütlerinin karsnda aslanlar gibi duran Kayahana sözümüzü bugün yerine getirdik. Elhamdülillah geldik sizinle bulutuk. Bakn her zaman söylüyoruz, devlet millet için vardr. Devletinin her kayna milletini mutlu etmek, millete hizmet etmek için vardr ve gelecee doru bu büyük devlet ve millet kararllkla yürürken üphesiz bu yolculuumuzda bu duruu sergileyen Kayahan gibi köylerimizin de bamzn üzerinde yeri vardr. Bu büyük devlet, içte ve dta bütün terör örgütlerini ve son halinin etkisiz hale getirilene kadar mücadelesini sürdürecek ve ite görüyorsunuz Allahn izniyle hiçbiri ne içeriden de dardan bu büyük devlet ve milletin yürüyüünü engelleyemeyecek, kararl admlarla gelecee doru yürüyüünü durduramayacak. Son hain etkisiz hale getirilene kadar da bu mücadelede devam edecek. Rabbim bu mücadelede bu deerler uruna, ezanmz, bayramz, devletimiz ve milletimiz için ehadet erbetini içen bütün ehitlerimizden raz olsun. Makamlar ve mekanlar cennet inallah, peygamber yoldalar olsun. O kahramanlarn emaneti bu deerleri savunmak, ayakta tutmak için bize manevi bir mesuliyet veriyor. Bu ülkenin her bir köesinde, gelecee doru yürürken, geçen hafta ehadete uurladmz Malik gibi hiçbir ehidimizi unutmadk, unutmayacaz. Burada aramzda bulunan kahraman gazilerimiz de var, Allah onlardan da raz olsun. Nurlanan ehidin yannda onurlanan gazilerimiz ayn safta, sizler bu duruu temsil ettikçe, bu deerleri sahiplendikçe biliniz ki bu mücadelemiz kararllkla ve baaryla devam edecek. airin dedii gibi Sahipsiz vatann, batmas haktr, sen sahip çkarsan bu vatan batmayacaktr. Allah sahip çkan herkesten raz olsun dedi.

KULP LçESNDEK TEMAS

Kulp Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Fatih Dülgerolu ise ksa süre içerisinde krsal mahallelerde bulunan okullarda 12 yemekhane ve 10 hal saha yapm projesi çalmalarnn büyük ksmn tamamladklarn söyledi. Dülgerolu, Bugün açln yaptmz Kayahan lköretim Okulu yemekhane ve hal saha projesinin ardndan çok ksa süre içerisinde dier okullarmzda devam eden projelerimizi tamamlayp hizmete sunacaz. Hayrl uurlu olsun diye konutu.

VATANDALARIN BEKLENTS

Vali Güzelolu ve beraberindekiler Kayahan lköretim Okulunun yemekhane ve hal saha açln gerçekletirdi. Okuldaki örencilerle buluan Vali Güzelolu ve beraberindekiler örencilerle yakndan ilgilendi. Kayahan Mahalle ziyaretinin ardndan Vali Güzelolu ve beraberindekiler 1 Ocak 1995 tarihinde PKKllar tarafndan katledilen 7si çocuk 9u kadn 19 vatandan öldürüldüü Hamzal köyünü ziyaret etti. Buradaki ehitlikte ehitlerin ruhuna Fatiha okuyan Vali Güzelolu ve beraberindeki heyet katliamn canl tan Adil çiçekten o gün yaanan olaylar dinleyerek, vatandalarn acsn paylat. Daha sonra Hamzal köy halk ve ehit yaknlaryla merkez taziye evinde biraya gelen Vali Güzelolu ve beraberindekiler, vatandalarla bir süre sohbet etti. Taziye evi ziyaretinin ardndan Vali Güzelolu ve beraberindekiler Hamzal Jandarma Karakol Komutanln ziyaret etti.

Ana Sayfaya Git