Devlet Sahip Çıktı!

Tacize uğrayan Suriyeli hamile kadına devlet sahip çıktı, psikolojik ve hukuk desteği verilirken, magandanın robot resminin çizildiği bildirildi.

Haberler 17.12.2017 - 10:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Balar ilçesinde 2 çocunun yannda silahl bir kiinin tacizine urayan Suriye uyruklu E.X.e devlet sahip çkt. Halilin evine giden Aile Sosyal Politikalar l Müdürlüü ekipleri, kadna ve çocuklarna gerekli psiko-sosyal ve hukuki destek verecek.

Aile ve Sosyal Politikalar l Müdürü Halit Açar, ulusal ve yerel basnda 14 Aralk tarihinde Diyarbakrda hamile kadnn çocuklarnn yannda taciz edilmesine ilikin haberlerin yaynlanmas üzerine madur kadnn evine gidirildiini söyledi. Açar, madur kadnn Suriyede yaanan iç sava sebebiyle Türkiyeye iki çocuu ile snd, 3üncü çocuuna hamile olduunu belirterek, öyle dedi:

DEVLET SAHP çIKTI

Kadnn einin organize sanayide çalt basnda yer ald gibi iki çocuu ile birlikte yolda yürürken kim olduunu bilmedii bir erkek tarafndan taciz edildii, bu duruma tepki gösterdii anda tacizcinin kendisine silah dorulttuu, bu konunun polise intikal etti savclk tarafndan adli ilemlerin balatld bilgisi edinilmitir. Güvenlik birimlerince zanlnn ekalinin belirlenmesi için polis merkezinde zanlnn robot resminin çizdirilmi olup, yakalanmas için çalmalar yürütülmektedir. Müdürlüümüz tarafndan madura gerekli psiko-sosyal ile hukuki destek sunulacaktr.

SOSYAL VE HUKUK DESTE

l Müdürü Halit Açar, aileye psiko-sosyal ve hukuki destein dnda devlet kurumu olarak her türlü yardma hazr olduklarn belirterek, öyle devam etti:

Devlet kurumu olarak tacize urayan kadn ve çocuklar ile ilgili ekiplerimiz çalma balatt. Ailenin ekonomik olarak yardma ihtiyac yok. Ei organize sanayi bölgesindeki bir fabrikada çalyor. Herhangi bir ekonomik destek talebinde bulunmadlar. Kadn ve çocuklar üzerinde uzmanlarmzn yapaca çalma sonrasnda ar travma görülmesi halinde buna göre belirlenecek programlar dahilinde destek verilecek. Konunun adli boyutu ile ilgili zaten güvenlik güçlerimiz gerekli çalmay yapyor.

Ana Sayfaya Git