Devlet teröre kudretini, vatandaşa şefkatini gösteriyor

Güvenlik güçleri Şenyayla’da teröre darbe indirirken, İl Özel İdare ekipleri bölgede yolları asfaltlıyor.

Haberler 07.09.2020 - 00:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mu, Diyarbakr ve Bingöl üçgenindeki enyayla bölgesinde güvenlik güçleri tarafndan Yldrm-9 Operasyonu sürdürülürken, l Özel daresi ekipleri de terörden temizlenen bölgeye geri dönen vatandalara asfalt yol ve hizmet götürüyor.

Muta terörden arndrlan köyler canlanmaya devam ediyor. Özellikle enyayla bölgesinde sürdürülen baarl operasyonlarn ardndan hizmetler de hzla bölgeye götürülüyor. Kayalsu, Alaniçi ve nard köylerinde asfaltlama çalmas yapan l Özel daresi ekipleri, tarmsal, içme suyu, köprü ve birçok temel ihtiyac karlamaya devam ediyor. Yaplan çalmalar yerinde incelemek üzere enyayla bölgesine gelen l Özel daresi Genel Sekreteri eyhmus Yentür, merkeze bal Alaniçi, Kayalsu köylerindeki asfalt çalmalarn yaptklarn söyledi. Kayalsu köyünün terör nedeniyle boaltlan bir köy olduunu hatrlatan Yentür, u anda vatandamzn geri dönmesi, devletimizin güvenlii salamas ve devletimizin de hizmetleri buraya getirmesiyle beraber vatanda ciddi manada köyüne dönü yapt. limiz genelinde yaklak 160 kilometre statik kaplama u ana kadar yaptmz, 10 kilometre BSK, 130 bin metrekare de kilitli parke tayla bu hizmetleri l Özel daresi olarak vermi bulunmaktayz dedi.

VATANDA BABASINDAN, DEDESNDEN KALAN TOPRAKLARINA DÖNMENN MUTLULUUNU YAIYOR

Devletimiz özellikle terör nedeniyle boalan yerlere güvenliin salanmasyla vatandaa kamu yatrmlarn hzl ekilde aktard diyen Yentür, Gelen vatandan yolunu, içme suyunu, tarmsal amaçl suyunu, hayvanclkla ilgili dier i ve ilemlerini yerine getirmek üzere her yldan daha fazla program yapld. Özellikle nefes olan her yere hizmet götürmek bizim görevimizdir. Vatanda babasndan, dedesinden kalan topraklarna dönmenin mutluluunu yayor. Devletimiz güvenlii salaynca vatanda geliyor. Özellikle biz çok önemli sonuçlar alyoruz diye konutu.

GÜVENLK GÜçLERMZ ORADA OPERASYON YAPIYOR, PERSONELMZ DE BURADA YOL çALIMASI YAPIYOR

Güvenlik güçlerinin operasyonlara devam ettiini ve ekiplerin de bu bölgeye yakn bir alanda yol yapm çalmas yürüttüünü ifade eden Yentür, u anda enyayla bölgesindeyiz. Özellikle Kayalsu köyü enyaylann toprak bütünlüü açsndan son köyümüz. Allah, güvenlik güçlerimize güç kuvvet versin. Güvenlik güçlerimiz orada operasyon yapyorlar, personellerimiz de burada yol çalmalarn yapyorlar eklinde konutu.

Kayalsu Köyü Muhtar Bilal Erez ise köylerinin 1993 ylnda terör nedeniyle boaltldn ve kimsenin kalmadn söyledi. Köye hzl bir ekilde dönü baladn anlatan Muhtar Erez, l dndan gelen vatandalarmzla nüfusumuz yüzde yüz artt. Devletimiz alt yap, içme suyu, köprü, asfalt, cami hizmetini getirdi. Nüfusumuz yaklak olarak 600e ulat. Bu bölgenin tamam terörden temizlendi. Gönül rahatlyla evlerimize gelebildik. Herkes kendi arazisine kendi evini yapt. Allah devletimize hiçbir zaman zeval vermesin dedi.

Ana Sayfaya Git