Dezenfekte edilmeyen yer bırakılmayacak

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu "Sizlerin temel ihtiyaçlarını karışılmak için alanda kaymakamlıklarımıza bağlı Vefa Sosyal Destek Gruplarımız, Büyükşehir Belediyesi sosyal birim görevlileri ve tüm kamu görevlilerimiz 24 saat esasına göre görev yapmakta"

Haberler 24.03.2020 - 11:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Valisi ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Hasan Basri Güzelolu, halkn saln korumak amacyla toplu tama araçlar ve hastaneler dnda kent genelinde günlük ortalama 550 bin metrekarelik alann dezenfekte edildiini söyledi.

Salk leri Daire Bakanlnn cadde ve sokaklarda yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgnna kar yürütülen dezenfekte çalmalarn inceleyen Güzelolu, halk saln korumak amacyla toplu tama araçlar ve hastaneler dnda kent genelinde günlük ortalama 550 bin metrekarelik alann dezenfekte edildiini bildirdi.

DEZENFEKTE çALIMALARI

Salgn baladndan itibaren Büyükehir Belediyesinin kent genelinde yaklak 1 aydr dezenfekte çalmas yürüttüüne dikkati çeken Güzelolu, toplu tama araçlar, hastaneler ve parklar olmak üzere kent genelinde dezenfekte ilemlerinin devam edileceini belirtti.

Caddelerde günlük 250 bin metrekarelik alanda da dezenfekte ilemlerini sürdüreceklerini vurgulayan Güzelolu, unlar kaydetti:

550 BN METREKARELK ALAN

Salnz için çalmaya devam ediyoruz. Sizlerden de evde kalmanz bekliyoruz. Özellikle 65 ya üzeri ve kronik hastal olan vatandalarmzn evden çkmalarnn yasakland bu dönemde, zorunlu olmadkça hiçbir vatandamzn evden dar çkmamasn rica ediyoruz. Hastaln yaylmamas ve buna bal risklerin çoalmamas için hepinizi bu geçi sürecinde evlerinde kalmaya ve hastal atlatana kadar bu noktada sorumlu olmaya davet ediyoruz. Sizlerin temel ihtiyaçlarn karlmak için alanda kaymakamlklarmza bal Vefa Sosyal Destek Gruplarmz, Büyükehir Belediyesi sosyal birim görevlileri ve tüm kamu görevlilerimiz 24 saat esasna göre görev yapmaktalar. Sizden ricamz kendiniz, aileniz, Diyarbakr ve ülkeniz için evde kaln.

Belediyeden yaplan açklamaya göre, Salk leri Daire Bakanlnca salgna kar 17 araç, 34 atomizer, 10 holder, 128 srt pompas, 10 el ULV ve 145 personelle Dünya Salk Örgütü onayl, çevreye zarar vermeyen ilaçlarla toplu yaam alanlarnda dezenfekte çalmalar devam ediyor.

YÜRÜTÜLEN çALIMALAR

lk etapta vatandalarn youn olarak kulland Ekinciler, Sakarya ile Gazi Caddesi, ilçe belediyelerinin kurduu semt pazarlar, Sanat Soka, Konuk Evi önü, otobüs duraklar, On gözlü köprü, yeni hal içi, sanayi siteleri ve toptanclar sitesinde dezenfekte çalmalar yürüten Salk leri Daire Bakanl, her akam kentin bulvar, cadde ve sokaklarnda ,havaliman, TCDD, ehirleraras otogar, ilçe otogar, ildeki tüm alveri merkezleri, toplu tama araçlar belediye otobüsleri, özel halk otobüsleri, ticari taksiler, ehir içi minibüsler, okul servisleri, tüm parklar, yürüyü alanlar, çocuk oyun alanlar kente ki tüm kamu kurum ve kurulularnda düzenli olarak dezenfeksiyon çalmalarnn devam edecei belirtildi.

Ana Sayfaya Git