Dicle, 24 saat kesintisiz içme suyuna kavuşacak

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğünün Dicle ilçesine 24 saat kesintisiz su verme çalışmaları devam ediyor.

Haberler 07.06.2021 - 10:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DSK ekipleri, günde ortalama 1-2 saat içme suyu alan ilçeye 24 saat kesintisiz su salamak amacyla Yokulu Mahallesinde sondaj çalmas yapt. Sondajdan elde edilen saniyede 25 litrelik suyu ilçenin içme suyu isale hattna entegre eden ekipler, ayrca kayp kaçak ekibinin sk çalmasyla içme suyunun bahçe sulamasnda kullanmn engelledi. lçenin 24 saat kesintisiz içme suyuna kavumas için fazla suyun toplanaca merkez içme suyu deposunda bakm ve onarm çalmas balatan ekipler, depolarn iç ksmnda su yaltm, d cephenin sva ve boya ile eski vana ve borularn deitirilmesi çalmalarna devam ediyor.

Ayrca elektrik tüketimi fazla olan ve sürekli arza veren yatay pompalarn yerine kullanlacak dalgç pompalarla, enerji tasarrufu salanacak.

SU SIKINTISINI TAMAMEN çÖZMÜ OLACAIZ

çalmalar yerinde inceleyen DSK Genel Müdürü Frat Tuti, Dicle içme suyu deposu kurulduundan beri ilk defa bakm ve onarm ilemi yapldn söyledi. lçesinde su sorununu çözmek için çaltklarn belirten Tuti, Dicle ilçemiz günde 1-2 saat su alyordu. Ekiplerimizin özverili çalmalaryla su skntsn tamamen çözmü olacaz dedi.

DSK Genel Müdürü Frat Tuti, daha sonra Dicle ilçesinde yürütülen projelerle ilgili görü alveriinde bulunmak amacyla Kaymakam Kadir Yurdagülü makamnda ziyaret etti.

Ana Sayfaya Git