Dicle Elektrik çalışanlarına saldırı

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde kaçak elektrikle mücadele çalışmaları kapsamında sayaç denetimi yaparken darp edilen Dicle Elektrik A.Ş. (DEDAŞ) çalışanlarına saldıranlardan biri tutuklandı.

Haberler 01.02.2018 - 09:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DEDAtan yaplan yazl açklamada, kaçak elektrik kullanmn engellemek için saha denetimlerini sürdüren ekiplerin 16 Ocakta çnar ilçesi 19 Mays Mahallesindeki konutlarn sayaçlar kontrol ettii srada saldrya uradklar ve çnar Polis Merkezi Amirliine giderek suç duyurusunda bulunduklar hatrlatld.

çnar Cumhuriyet Basavclnca yürütülen soruturmann ardndan saldry gerçekletirdii iddia edilen Mehmet D. hakknda dava açld belirtilen açklamada, unlar kayedildi:

Yaanan olayn ardndan çnar Sulh Ceza Mahkemesinde açlan davada tutuklama karar çkt. Mahkeme, sank Mehmet D. hakknda kuvvetli suç üphesi bulunmas, 5271 sayl CMKnn 100. maddesindeki tutuklama nedenlerinin var olmas ve delillerin karartlma ihtimalinin bulunmas sebebiyle tutuklanarak ceza evine gönderilmesine karar verdi. Mehmet D. tutuklanrken, firarda olan dier saldrganlarn kimliklerinin belirlenerek yakalanabilmeleri için balatlan soruturma ise devam ediyor.

Ana Sayfaya Git