Dicle Elektrik ekipleri 'soğuk hava' alarmına geçti

Meteoroloji yetkilileri tarafından yurdun büyük bölümü için verilen aşırı yağışlı ve soğuk hava alarmı Dicle Elektrik ekiplerini harekete geçirdi. Sahada 2 binden fazla personel ve 350 araç görev yapıyor.

Haberler 13.02.2021 - 00:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Meteoroloji yetkilileri tarafndan yurdun büyük bölümü için verilen ar yal ve souk hava alarm Dicle Elektrik ekiplerini harekete geçirdi. Sahada 2 binden fazla personel ve 350 araç görev yapyor.

SOUK HAVAYA RAMEN

Meteoroloji Genel Müdürlüü tarafndan Türkiyenin büyük bölümünde önümüzdeki günler için verilen ar kar ya ve dondurucu souk hava alarm Dicle Elektrik ekiplerini harekete geçirdi. Arza, Onarm ve Bakm ekipleri olas arza ve kesinti durumuna kar sahadaki hazrlklarn artrd. Souk hava alarmna kar hazrlklarla ilgili bilgi veren Sistem letme Müdürü Hasan Ademhan, sahada 2 binden fazla personel ve 350 civarnda araçla 7 gün 24 saat görev yaptklarn belirtti.

ARIZALARIN GDERLMES

Ademhan arzalar daha gerçeklemeden saptamaya yarayan sya duyarl termal kameralar gibi teknolojik imkanlar da kullandklarn söyledi. Ademhan, ayrca bakmla görevli personel grubundan 200 teknik personelin anlk oluabilecek arzalara müdahale etmek için özel olarak görevlendirildii bilgisini verdi. Ademhan ayrca sorumluluk bölgesinin tamamnda k mevsimi öncesinde gerçekletirdikleri arza önleyici bakm çalmalarna da dikkat çekti.

Bu kapsamda 61 bin 198 kilometrekarelik alanda ka hazrlk yaplrken, 390 kilometre uzunluundaki hat kontrol edildi. Arza onarm birimi ekipleri 5 bin 500 kilometre orta gerilim ebeke, 4 bin 350 kilometre alçak gerilim ebeke, 5 bin 700 adet trafo postas, bin 500 adet kök-dm bakm gerçekletirdi.

Ana Sayfaya Git