Dicle HEM, salgın sürecinde ilçenin koruyucu ekipman ihtiyacını karşılıyor

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde corona virüs tedbirleri kapsamında Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde başlayan maske üretimi devam ediyor.

Haberler 14.05.2020 - 23:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çinin Wuhan kentinde balayan ve ksa sürede tüm dünyada etkisini sürdüren korona virüs salgnna kar Dicle Halk Eitim Merkezi Müdürlüünde üretilen maske says 50 bini buldu. Halk Eitim Merkezi Müdürlüünde maskeyle birlikte bone ve koruyucu siper de üretiliyor.

HEMDE SALIK GÖREV

Dicle Halk Eitim Merkezi Müdürü Mustafa Sabr, korona virüs salgnnn ilçede yaylmasn engellemek ve öncelikle salk personeli olmak üzere, tüm kamu kurum ve kurulularnda çalan personellerin koruyucu ekipman ihtiyacn gidermek için çalmalara baladklarn söyledi. Sabr, Baladmz koruyucu ekipman üretiminde bugün itibariyle 51 bin 500 maske, bin 250 koruyucu yüz siperi ve 250 adet bone ürettik. Kamu personeline yönelik üretim yapmaya baladmz bu süreçte, üretimimiz arttkça lçe Kaymakammz Halil brahim Demirçinin talimatyla muhtarlklar araclyla vatandalarmza da maske datmna baladk. Normalleme admlar çerçevesinde 11 Mays itibariyle açlan ilçemizdeki berber ve kuaför salonlarnn maske ihtiyac da yine tarafmzca karland. Öncelikle bu süreçte bizlere öncülük eden ve desteklerini esirgemeyen Kaymakammz Halil brahim Demirçin olmak üzere, emei geçen tüm ekip arkadalarma ve gönüllü çalanlarmza teekkür ediyorum dedi.

Ana Sayfaya Git