Dicle nehri temiz akacak

Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü’nün 93 milyon liraya mal edeceği, günlük 12 bin 453 metreküp kapasiteyle atık suları deşarj ederek Dicle Nehrinin kirlenmesinin önüne geçecek olan Bismil Atı Su Arıtma Tesisi ve Atık Su Kolektörü Projesinde çalışmalar başladı.

Haberler 04.12.2020 - 09:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çevreye duyarl projelere imza atan DSK Genel Müdürlüü, Bismil ilçesinde ina edecei atk su artma tesisi ve atk su kolektörü sayesinde Dicle Nehrinin kirlenmesinin önüne geçecek. Yapm çalmalarnn start ald tesiste günlük 12 bin 453 metreküp atk su dearj edilecek. Atk sular artma sisteminden geçtikten sonra Dicle Nehrine dökülecek.

PROJE 93 MLYON LRAYA MAL OLACAK

Atk su artma tesislerinin saylarn arttrmay hedefleyen DSK Genel Müdürlüü, Avrupa Komisyonu Katlm Öncesi Yardm Arac (IPA) kapsamnda yapt projede Bismil ilçesinin belirlenen alanlarna toplam 10 bin metre kolektör hatt döenecek. 2 yl sonra tamamlanmas hedeflenen proje, 93 milyon liraya mal olacak.

çEVRE DOSTU PROJELERE MZA ATACAIZ

Atk su artma tesisi ve atk su kolektörü çalmalarn Bismil Kaymakam ve Belediye Bakan vekili Hamza Türkmen ile beraber inceleyen DSK Genel Müdürü Frat Tuti, projenin kent için önemli bir yatrm olduuna dikkat çekerek, Tesisimiz, ileri teknolojiyle donatlm olacak. Proje tamamlandnda Bismil ilçemizin atk sular toplanarak artma tesisine iletilecek ve artldktan sonra Dicle Nehrine dearj edilecek. Bu sayede bölgemizin can damar olan Dicle Nehrinin kirlenmesini engelleyeceiz. çevre dostu projelere imza atacaz. Yaptmz çalmalarla kentimizin birçok sorununa çözüm sunmaya gayret ediyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git