Dicle Nehri’ni güzelleştirme çalışmalarına vatandaşlardan destek

Dicle Nehri’nin, Dicle Vadisi Projesi ile birleştirilerek etrafının güzelleştirilmesi, olumsuzlukların giderilmesi için başlatılan çalışmalara vatandaşlardan destek geldi.

Haberler 19.11.2017 - 10:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda Dicle Nehrinin, Dicle Vadisi Projesi ile birletirilerek etrafnn güzelletirilmesi, olumsuzluklarn giderilmesi için balatlan çalmalara vatandalardan destek geldi. Tarihi Ongözlü Köprü ve civarnda yaplan çalmalar olumlu bulduklarn, Dicle Nehri etrafnda bulunan kirlilikten kurtarlmas gerektiini ifade eden vatandalar, insanlarn daha fazla vakit geçirebilecei sosyal alanlar istediklerini kaydetti.

BÜYÜKLERMZDEN BUNU BEKLYORUZ

çalmalarn balatlmasnda geç kalndn ifade eden vatandalardan Nizam Akar, in gerçeine baklrsa geç kalnm bir proje. Güneydou halk bunu hak ediyor. zmirde nasl güzel gezinti yerleri varsa Diyarbakrda da olmas gerekiyor. Buras Diyarbakrn göz bebei bence, bu çalmalarda da geç kalnm saylr. Özellikle nehir kenarlarnn temizlenmesi daha güzel olur. Güvenliin daha da arttrlmas çok önemlidir. Halkn daha güvenli bir ekilde gelip gitmesi, rahat edebilmesi, ailece gelip de çay içebilmesi, gençlerin gelip burada fotoraf çekmeleri çok mükemmel bir ey olmas gerekir. Büyüklerimizden bunu bekliyoruz dedi.

Son dönemde yaplan çalmalar beendiklerini kaydeden Cafer Altun ise, Son bir yldr yaplan çalmalar bizi çok memnun etti. Özlediimiz çalmalar, bunlar biz çoktan beliyorduk. Diyarbakr bunun daha fazlasn hak ediyor. Yaplan çalmalar çok güzel, çok memnunuz. Bunlarn devamn diliyoruz. Bütün Dicle Vadisini kapsayacak ekilde yaplmas daha sevindiriyor bizi. Sosyal alanlar, çay bahçeleri, oyun alanlar yaplsa güzel olur diye konutu.

Ana Sayfaya Git