Dicle Üniversitesinde "Medya Dili" konulu konferans düzenlendi

Dicle Üniversitesi (DÜ) İlahiyat Fakültesi Mavera Gençlik Kulübü tarafından "Medya Dili" konulu konferans düzenlendi.

Haberler 29.12.2021 - 09:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

lahiyat Fakültesi konferans salonunda düzenlenen konferansa, Rektör Yardmcs Prof. Dr. Ahmet Tanyldz, akademisyenler ve örenciler katld.

Konferansa konumac olarak katlan TRT Bölge Müdürü Hamit Yaz, medyann, insanlarn haber almak, bilgi edinmek, elenmek ve vakit geçirmek için kulland en önemli araç olduunu söyledi.

MEDYA DL

Yaz, unlar kaydetti:

Etkisi sebebiyle uzunca bir süredir yasama, yürütme ve yarg ile anlarak dördüncü kuvvet olarak nitelendirilmektedir. Elendirme, bilgilendirme ve eitme ilevinin yan sra medya toplumsal hareketlerde de önemli bir vazife görmektedir. Bunun en önemli örneini 2011de balayan Arap Bahar ayaklanmalarnda gördük. Arap ülkelerindeki deiim talebi, medya ile görünür hale geldi. Medya dili denildiinde medyada kullanlan dil anlalsa da bu kavram daha çok haberlerin medya araçlarnda verilme ekli ve üslubu anlamnda kullanlmaktadr. Medyann kendisine has bir dili bulunmaktadr. Bu dilde esas olan ksa, öz, çarpc ve dikkat çeken bir üsluptur. Ayrca görsel malzemenin doru ve profesyonel kullanm da önemli bir unsurdur. Ayn haberlerin farkl medya organlarnda çok farkl ekillerde yer almas medya dilinin kullanm ile ilgilidir.

Ana Sayfaya Git