Dicle zehir akıyor

Diyarbakır'da, Dicle Nehri kıyısında ve yüzeyinde yüzlerce ölü balık tespit edildi. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şube Müdürlüğü ekiplerince ölü balıklardan numune alınıp, inceleme başlatıldı.

Haberler 29.04.2022 - 01:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR(SÖZ)- Diyarbakrda 2020-2021 yllarnda gerçekleen toplu balk ölümlerine bu yl da rastland. Dicle Nehrinde binlerce balk sebebi bilinmeyen bir nedenden dolay telef oldu. Su yüzeyini kaplayan balklarn görüntüsü tedirginlik yaatt.

DCLE ZEHR M AKIYOR?

Diyarbakrdan geçen Dicle Nehri, birçok bala ev sahiplii yapyor. 2020 -2021 yllarnda gerçekleen toplu balk ölümlerine bu ylda rastland. Sur ilçesine bal Sarlar Mahallesinden geçen Dicle nehrinin bulunduu alanda telef olan binlerce balk, su yüzeyini kaplad.

BALIK ÖLÜMLER BALADI

Kötü manzaray gören vatandalar tedirgin oldu. Mahalle sakini Veysi Aslan, ayn yerde 2 yl önce de balk ölümleri olduunu anmsatt. Bu senede balk ölümleri olunca ardklarn belirten Aslan, Dün etkili olan yalardan m? Ya da baka bir nedenden mi? Bilmiyoruz. Ama yetkililerin gelip burada inceleme yapmalar gerekmektedir. nsan sal açsndan zararl olabilir dedi.

Mahalleliden eyhmus Sar, baraj suyunun aniden kesilmesiyle balklarn oksijensiz kaldn söyleyerek, Bu ekilde suyu az olduu için zehirlenmeler oluyor. Vicdanen insan rahatsz oluyor dedi.

NCELEME BALATILDI

Tedirgin olan köylüler, durumu Tarm ve Orman l Müdürlüü Hayvan Sal ubesine bildirdi. hbarla bölgeye gelen ekipler, nehrin kysndaki ölü balklardan numune alarak inceleme balatt.

Ana Sayfaya Git