Dicle’de asbestli borular değiştirildi

DİSKİ Genel Müdürlüğü, merkez ve kırsal ilçe merkezleri ve mahallelerinde kısmi içme suyu tesisi inşaatı yapımı işi kapsamında Dicle ilçesindeki 800 metrelik asbestli boruların değişimini gerçekleştirdi.

Haberler 07.04.2018 - 10:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ahmet DEMR

DYARBAKIR-Diyarbakr Büyükehir Belediyesi DSK Genel Müdürlüü, krsal mahallelerde yaayan vatandalarn içme suyu sorunlarn çözmek için balatt ksmi içme suyu tesisi inaat yapm ii sürüyor. Sözleme bedeli 1 milyon 923 bin TL olan proje kapsamnda 25 bin metre içme suyu ebekesi döenecek, su depolar ina edilecek. Proje kapsamnda Diclenin halk sal açsndan tehdit oluturan asbestli borular deitirildi. 15 Temmuz Mahallesinde yürütülen proje kapsamnda 800 metrelik asbestli borular yerinden söküldü yerine salkl 80 milimetre çapnda HDPE borular döendi. Haninin Kuyular ve Gürbüz, Surun ise Sati, mahalleleri ile Kocaköydeki içme suyu ebekesi döenmesi çalmalarn da tamamlayan DSK Genel Müdürlüü ekipleri, çüngüte 500 metreküplük su deposunun inaat çalmas sürdürüyor.

Yeni ebeke ve su depolar inaat balayacak

Yapm ii kapsamnda Kayapnarn Avcsu, Kulpun Aygün, Ergani, Lice ve Hazronun ilçe merkezlerinde içme suyu ebekelerinin döenmesi, Eil merkezde 100 metreküplük ayakl su deposunun yapm ile çnarn Bellita Mahallesinde su havzasnn rehabilitasyonu yapm çalmalarna kademeli olarak balanacak. Projenin önümüzdeki austos aynda tamamlanmas hedefleniyor.

Ana Sayfaya Git