Dicle'de 'ustalar kursiyerlerle buluşuyor' etkinliği

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde, 'ustalar kursiyerlerle buluşuyor' etkinliği düzenlendi.

Haberler 15.02.2020 - 11:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanl Hayat Boyu Örenme Genel Müdürlüü tarafndan milli kültür deerlerin korunarak yeni kuaklara aktarlmas ve tantlmas amacyla balatlan ustalar kursiyerlerle buluuyor projesi kapsamnda, Dicle Halk Eitimi Merkezi Müdürlüü bünyesinde ev tekstili ürünleri hazrlama kursu öretmeni ile buluma etkinlii gerçekletirildi. Etkinlikte el sanatlar öretmeni Mine Demirboya, Halk Eitim Merkezi usta öreticileri ve kursiyerleriyle bulutu. Mine Demirboyann kurs snfn ziyaret ederek bambu içilii ile ilgili bilgi alan kursiyerler, bambudan yaplan el sanatlarnn nasl yapldn inceledi. Bambu içiliinde kullanlan malzemeleri ve bambu ürünlerinin yapm aamalarn anlatan Mine Demirboya, mesleki tecrübelerini uygulamal olarak gösterdi.

USTA KURSYERLER

Dicle Halk Eitimi Merkezi Müdürü Mustafa Sabr, geleneksel el sanatlarnn yaatlmas ve yaygnlatrlmas için ustalar kursiyerlerle buluuyor projesinin önemli bir proje olduunu söyledi.

Yük tamak için kullanlan sepetlerin modernize edilerek küçük süs eyalarnn yan sra kirli, oyuncak ve meyve sepetlerine dönütürüldüü kursta, bambu aac dallar kullanlyor. Kursiyerlerin ellerinde kolaylkla ekil alabilmesi için bir süre suda bekletilen çubuklardan çeitli ürünler ortaya çkyor.

Ana Sayfaya Git