Dicle'de vuruldu

YPG/PKK’nın sözde tabur komutanı Zinarin kod adlı Narin Oso adım adım izlendi havadan imha edildi

Haberler 03.12.2020 - 01:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suriyedeki petrol kuyularnn güvenliinden ve sözde Cezire kantonunda YPGnin hareketli taburlarndan sorumlu komutan olarak faaliyet yürüten Zinarin kod adl Narin Osonun, korumasyla birlikte geçen yl Diyarbakr Dicle krsalnda öldürüldüü ortaya çkt.

STHBARAT YAKIN TABBE ALMITI

Narin Oso, sadece gizli üst düzey teröristlerin bildii büyük bir gizlilik içinde Türkiyeye geçi yapt. Ancak teröristin Türkiyeye geçi yapaca bilgisine ulaan istihbarat birimleri daha Suriyedeyken terörist ve iki kuryesini yakn takibe ald. Türkiye içindeki balantlarna da ulaabilmek için adm adm izlenen kadn teröristin, güvenlik güçlerine yönelik saldr hazrl içinde olduuna dair istihbari bilgiler elde edildi.

HAVANDAN MHA EDLD

Diyarbakrn Dicle ile Elazn Arcak ilçeleri arasnda kalan Görese Danda korumasyla birlikte Kurunlu Köyü civarnda olduu HAlar tarafndan tespit edildikten sonra bölgeye hava harekt düzenlendi. F-16larn gerçekletirdii harektta Narin Oso ile birlikte korumas Elif Eylem Önkol öldürüldü. PKK, iki kadn teröristin öldürüldüünü bir yl sonra duyurmak zorunda kald. ki teröristin de ölümünü sradan bir teröristmi gibi ksa bir açklamayla duyurdu.

YPG/PKKNIN SÖZDE TABUR KOMUTANI

Örgütün Suriyede Cezire kantonu olarak adlandrd bölgede, 400 teröristten oluan sözde hareketli taburlardan sorumlu olduu, suikast/sabotaj eitimi ald ve Rimelandaki petrol kuyularnn da güvenliinden sorumlu olduu belirlendi.

Ana Sayfaya Git