Dicle'nin çehresi değişir!

Dicle’de küçük sanayi sitesi yapımı için esnafla toplantı yapıldı

Haberler 16.10.2021 - 11:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Dicle ilçesinde yaplmas planlanan küçük ölçekli sanayi sitesiyle ilgili olarak esnaf ile toplant yapld.

Dicle Halk Eitimi Merkezi konferans salonunda gerçekleen toplantya Dicle Kaymakam Kadir Yurdagül, Belediye Bakan Felat Aygören, Diyarbakr Ticaret ve Sanayi Odas Bakan Mehmet Kay , Diyarbakr Sanayi ve Teknoloji l Müdürü Esat Yeil, Diyarbakr Milli Emlak l Müdürü brahim Varsak, birçok kurum yöneticileri ile çok sayda esnaf katld.

Dicle Kaymakam Kadir Yurdagül, Diclede küçük sanayi sitesi, burada hakikaten bir küçük sanayi sitesinin olmas bir ihtiyaç, burann gelimesi açsndan bir ihtiyaç. nallah bu toplantda sorusu olan varsa, kafasnda soru iaretleri olanlar varsa, onlarn cevabnn da en ksa sürede verileceini umuyorum. lçemiz için hayrl uurlu olsun. Toplantmz hayrlara vesile olsun. Hepiniz tekrar ho geldiniz dedi.

DCLEYE KÜçÜK SANAY STES

lçeye Küçük Sanayi Sitesi yapm için her türlü katky sunacaklarn belirten Dicle Belediye Bakan Felat Aygören, Göreve geldiimiz zaman bizim esnaf arkadalar birçok defa küçük sanayi sitesi için toplant da yaptk. Tabi bizim en büyük dezavatjmz, belediyemizin herhangi bir arazisinin olmayndan dolay bu kadar gecikti. Tabi ondan sonra sanayi Odas Bakanmz Mehmet Kayann destekleriyle hazine arazisinin tahsisi için ilemleri devam ediyor. Tabi Dicle merkez için u an yaklak 90a yakn sanayide olmas gereken esnaf var. Hem genç nüfusun Dicleden gidiini engelleyeceiz. Hem Dicledeki sanayi iini yapan esnafmzn da sanayiye gitmesiyle Dicle ilçe merkezi gerçekten çok rahatlayacak. Ondan dolay katks olan bütün herkese teekkür ediyoruz. Belediye olarak da, elimizden gelen her türlü destei sunarz eklinde konutu.

TCARET VE SANAY ODASININ HEDEF

Diyarbakr Ticaret ve Sanayi Odas Bakan Mehmet Kaya, Diclenin kendisinden kaynaklanan bir talebini hayata geçirmeye çaltk. Sa olsun içinizdeki 4, 5 yatrmc arkada gelip, Diclede böyle bir ey yapmak istediklerini söyleyince, ilk defa bir ilçede gerçekten i yerleri sahipleri odaya gelip, böyle bir talepte bulundular. Diclede talep tamamen sizden gelince, biz de bu ile ilgi önemli bir çalma yaptk. Sa olsun gerek Kaymakamlarmz, belediye bakanmz, Diyarbakrdaki hem Sanayi l Müdürümüz, hem Milli Emlak Müdürümüz ve dier kurumlar verdikleri destekle önemli bir noktaya geldik. Artk bu saatten sonra tüm kamu yazmalar da bitti. Bu saten sonra bizle kooperatifin yol almasyla bu hayata geçecek. Küçük sanayi siteleri bence ilçeden kente göçü engelleyecek en önemli yaplardr. Hem dier ilimiz ilçelerine, hem bölgeye iyi bir model olacaktr, diye düünüyoruz. Burada biraz daha genç nüfusu da çaltracak yeni iletme sahalar açmay hedefimize koyduk. Belki biz Ticaret ve Sanayi Odas olarak bu yapnn içinde olaca destek olmak için ve buraya katk koymak için. Bu modelle birlikte dorusu Diclede buna baladktan sonra iki tane ilçemizde daha u an bize youn talep geldi. Biri Hani, biri Lice. Ama biz Dicleyi sonlandrmadan, dorusu bu modeli görmeden onlara geçmek çok doru olmaz. Ben Kaymakammza, Belediye Bakanmza ve destek veren bütün kurum müdürlerimize teekkür ederek, küçük sanayi sitesinin Dicle için hayrl uurlu olmasn diliyorum diye konutu.

Konumalarn ardndan toplantya katlan esnafa küçük sanayi sitesinin yapmyla ilgili bilgilendirme yapld. Toplantdan sonra Dicle Öretmenevine geçen esnaf burada toplantdaki protokol üyeleriyle birlikte öle yemeinde bir araya gelerek, bir süre görütü.

Ana Sayfaya Git