Dicle'ye su bırakıldı

Doğal yaşamın zarar görmemesi için Dicle Nehri'ne 15 metreküp su verildi

Haberler 31.10.2020 - 00:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda Dicle Baraj enerji santralinde meydana gelen arza giderildi, nehir yatandaki doal yaamn zarar görmemesi için dolusavak kapaklar açlarak nehir yatana 15 metreküp su brakld.

Diyarbakrda DS 10. Bölge Müdürlüünce, Dicle Barajnda enerji santralinde meydana gelen arzann giderilmesi için balatlan çalma sona erdi.

DSi 10. Bölge Müdürlüü, Dicle Barajnn, Diyarbakrn içme ve kullanma suyu ihtiyacnn, enerji üretilmesi sulama amacyla kurumlar tarafndan ina edilerek iletmeye alndn bildirdi.

DCLE NEHRNE SU VERLD

EÜA tarafndan iletilen enerji santralinde 1 ünitenin revizyonda olduu, dier ünitede enerji üretimi devam ederken meydana gelen teknik arza nedeniyle devre d kaldn bildiren müdürlük, Dicle Nehri yatandaki doal yaamn zarar görmemesi için dolusavak kapaklar açlarak nehir yatana 15 metreküp su braklmak suretiyle tedbir alndn kaydetti.

Baraj enerji santralindeki arzann EÜA tarafndan giderildiini aktaran müdürlük, santralde rutin üretime balandn belirtti.

Dicle Nehri kenarnda kafeterya ileten Efendi Mehmetolu, nehirde birkaç gün suyun azaldn, bu nedenle baz noktalarda balk ölümlerinin yaandn savundu.

DOAL YAAMI KORUMAK

Allaha ükür dünden beri suyu braktlar. Koku da bitti. Her zaman Dicle Nehrinde suyun bu ekilde akmasn bekliyor ve istiyoruz. Suyu braktklar için yetkililere teekkür ediyoruz. diyen Mehmetolu, nehir suyunun her zaman belli bir seviyede braklmasn istediklerini belirtti.

Kafeteryada çalan Mehmet Turan da nehirde su azald için balk ölümlerinin meydana geldiini aktararak, Su azald için daha önce talar üzerinden karya geçebiliyordun. Ölü balk kokuyordu. Suyu braktlar, artk balk ölümleri yok. Su temiz, güzel. Bunun için devlet yetkililerine çok teekkür ediyoruz. Sürekli su bu seviyede kalrsa böyle bir problem de yaanmaz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git