Dijital hastane!

Diyarbakır’da günde 5 bin hastanın başvurduğu, 400 yataklı Selahaddin Eyyübi Devlet Hastanesi, kağıt kullanımı ortadan kaldırılarak, dijital hastaneye dönüştürüldü. Başhekim Dr. Sedat Özkul, amaçlarının, hem sağlık çalışanlarının hem de vatandaşın özellikle pandemi sürecinde bulaş ve temas riskini azaltmak olduğunu belirterek, "Sağlık çalışanları ve hastaların sağlığını korumanın yanında hastaların tedavisiyle alakalı tüm bilgilerin bir noktada depolanması ve muhafazası da çok önemli. Bu hem kağıt israfını engellemekte hem de bulaş riskini azaltmakta" dedi.

Haberler 20.01.2021 - 00:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Selahaddin Eyyübi Devlet Hastanesinde kat kullanm tamamen ortadan kaldrlarak, tüm ilemlerin dijital ortamda gerçekletirilmesine baland. Barkod sisteminin her alanda kullanld hastanede doktorlar, hasta takibini bilgisayar, tablet ve akll telefon uygulamas üzerinden gerçekletiriyor. Bu uygulamayla Diyarbakrda ilk defa bir hastane, dijital hastaneye dönütürülmü oldu. Hastane Bahekimi Dr. Sedat Özkul, dijital hastane konseptiyle vatandaa en salkl hizmeti sunmay hedeflediklerini belirterek, özellikle pandemi sürecinde bula ve temas riskini de azalttklarn söyledi.

`KAIT KULLANIMINI ORTADAN KALDIRDIK

Hastaneye bavuran hastann kayt ileminden, yat ve tedavi sürecine kadar tüm aamalarda kat kullanmn tamamen ortadan kaldrdklarn kaydeden Bahekim Özkul, öyle konutu:

Dijital hastane konseptiyle amacmz kendi ilimize ve kendi vatandalarmza en güzel ve en salkl hizmeti sunmak oldu. Özellikle bu pandemi sürecinde bula riskini azaltmak adna bir balangç olsun istedik. Hasta, hastaneye geldii zaman kayd yapldktan sonra kayttaki görevliler tarafndan yönlendirilmekte ve gittii doktorda muayenesi yaplmaktadr. Muayene sonrasnda kesinlikle hastaya yapaca herhangi bir ilemle alakal ister bir laboratuvar tetkiki olsun ister bir çekim olsun veya tedaviyle alakal her hangi bir ey olsun kat veya baka bir ey verilmemekte. Buradaki amaç, salk çalan ve hasta arasndaki temas tamamen ortadan kaldrmak ve bula riskini azaltmaktr. Hasta, doktora muayene olduktan sonra yönlendirmelerle laboratuvara ya da çekim alanna gitmekte ve orada tetkikleri yapldktan sonra ilem sonuçlannca tekrar doktoruna bavurmakta, gerekiyorsa kendisine reçete yazlmaktadr. Reçete yine kat deil e-reçete olarak yazlmaktadr. Hasta gözlem altna alnacaksa da doktor ve salk personellerinin kontrolünde müahedeye alnmaktadr. Müahede altna alndktan sonra yine buradaki görevliler, gelen hastalarn tüm tedavilerini herhangi bir kada gereksinim duymakszn sistem üzerinden görmekte ve tedaviye hemen balamaktadrlar.

HASTA BLGLER TEK NOKTADA DEPOLANIYOR

Bu konseptle çok yönlü fayda saladklarnn altn çizen Bahekim Özkul, salk çalanlar ve hastalarn saln korumann yan sra bilgilerin de tek noktada depolandn kaydederek, Bu, hem kat israfn engellemekte hem bula riskini azaltmakta hem de mevcut bilginin belli bir alanda saklanmasn ve korunmasn salam olmaktadr. Amacmz, hem salk çalanlarmzn hem de vatandalarmzn özellikle bu pandemi sürecinde bir balangç olmas açsndan bula ve temas riskini azaltmakt. Bu noktada hakikaten güzel bir balangç yaptmz düünüyoruz. nallah bunu çok daha üst düzeylere çkaracaz dedi.

Hastalar ve hastane çalanlar da uygulamadan duyduklar memnuniyeti dile getirdi.

Ana Sayfaya Git